Catalunya Diari

El pessebre monumental d’Alpicat torna a escena amb més de 40 metres quadrats

Es va posar en marxa diumenge passat i es podrà visitar els dies 22, 22, 23, 26, 29 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener
Imatge del pessebre d'Alpicat
Imatge del pessebre d'Alpicat | LleidaDiari.cat

«Més de 20 anys de tradició pessebrista» és el lema del pessebre monumental d’Alpicat, una construcció que des de fa més de dues dècades fa gaudir d’allò més a petits i grans. Fruit de la tasca de les famílies Bagué-Masanés i Ribau-París, el pessebre plasma la il·lusió i l'experiència d’aquests alpicatins al voltant d’una tradició nadalenca. El resultat és un pessebre de més de 40 metres quadrats que ens transporta al paisatge de l’època, ple de detalls i racons molt treballats, una construcció del tot realista, amb efectes meteorològics, sons, llums i més de 500 figures, 70 d’elles en moviment, enguany amb novetats i distribucions diferents.

 

Tot plegat en un magatzem particular del carrer de Mossèn Cinto, xamfrà amb el carrer de Joaquim Costa, que va obrir les seves portes el passat diumenge i que es podrà visitar els dies 22, 23, 26, 29 i 30 de desembre i l’1 i 6 de gener. L’Horari serà de 18.00 a 20.00 hores amb entrada gratuïta (aportació voluntària). Per tal de concertar visites es pot contactar amb els telèfons 669 511 279 (Josep Maria) i 626 499 045 (Sisco). En aquest enllaç podreu trobar més imatges del pessebre monumental d’Alpicat: https://www.facebook.com/pg/AjuntamentAlpicat/photos/?tab=album&album_id=1124729017706202.

Imatge del cartell
Imatge del cartell | LleidaDiari.cat

 

Activitat a la biblioteca d'Alpicat

La sala infantil de la Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat va acollir aquest dilluns dos sortejos, un d’un lot de llibres promocionat a través del Facebook de la biblioteca i el primer sorteig del BiblioTram. Les agraciades van ser Eloïna Viu Martínez i Arlet Díaz Segura. Al sorteig de Facebook hi van participar 58 seguidors i van poder ‘comprar’ bitllet pel BiblioTram 65 infants. El premi que es va endur l’Arlet estava format per un patinet, un val de 20 euros per a la llibreria Punt de Llibre i un val de 10 euros per gastar a La Papereria d’Alpicat. Aquesta activitat d’animació a la lectura pretén que els nens i nenes d’Alpicat arrelin l’hàbit lector i coneguin totes les possibilitats lectores que la seva biblioteca de proximitat els pot oferir: àlbums, còmics, contes clàssics, llibres de coneixement, llibres d’imaginació, poesia, revistes. L’acollida per part de les famílies està sent espectacular, la valoren molt positivament perquè els nens estan realment molt motivats i llegeixen cada dia. Comptem amb 156 participants i cada setmana hi ha nous inscrits, ja que és una activitat que promocionen directament els nens i nenes parlant entre ells.

 

Cada nen que s’inscriu obté una carpeta amb una targeta de 8 viatges pel tramvia d’Alpicat. Cada viatge representa una tipologia de lectura diferent i, un cop completada tota la targeta (8 llibres llegits), es guanya un bitllet pel sorteig. El proper sorteig tindrà lloc l’11 de febrer. Cada participant pot obtenir més d’un bitllet per a cada sorteig. Poden participar tots els alumnes que cursin Primària, de 1r a 6è, i no hi ha data límit per inscriure’s. L’últim sorteig tindrà lloc l’1 de juny durant la Festa del Llibre Gegant. Ambdós sortejos es van realitzar després de la multitudinària hora del conte especial de Nadal que va oferir Ferran López, de Nopatiskos. Pel seu bosc van desfilar uns quants personatges: el pastor, el dimoni, el caganer, la tioneta, l’oncle Buscall... que van fer riure petits i grans.Comentaris

envia el comentari