Catalunya Diari

El Pirineu gironí tanca «un molt bon estiu» i espera una temporada d'hivern «similar a la del 2019»

El sector reconeix que, tot i la pandèmia, el turisme de proximitat "ha respost" i que s'ha desestacionalitzat

El Pirineu gironí ha tancat un «molt bon estiu» si bé encara no s'ha acabat oficialment la temporada. A falta de xifres definitives, el sector reconeix que el nombre de visitants «és més alt que el de l'any passat» i reconeix que el turisme de proximitat «ha respost molt bé» tot i la pandèmia.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més, l'estratègia que des de fa uns anys Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) està desenvolupant per desestacionalitzar el pirineu «està funcionant» i les expectatives dels pròxims anys són bones tant a Vallter, com a la Vall de Núria, com a la Molina. Cal afegir també que les perspectives del sector de cara a l'hivern són millors que les de l'any passat. En aquest sentit, FGC confia que s'aproximaran a les xifres de 2019. 

Pla general de visitants a l'exterior de la Vall de Núria l'1 de setembre del 2021.
Pla general de visitants a l'exterior de la Vall de Núria | LleidaDiari.cat

Satisfacció al Pirineu de les comarques de Girona

Satisfacció al pirineu de les comarques de Girona. La temporada d'estiu -tot i no estar tancada- ha anat «molt bé». De fet, ha superat l'anterior, fet que «consolida» aquesta destinació com un dels reclams turístics de la demarcació i del país. Les bones sensacions a Vall de Núria, Vallter i la Molina, van en consonància a la resta del Pirineu on s'han registrat bones xifres de visitants.
 

El responsable de màrqueting de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Palou, admet que esperaven una bona temporada i que «s'ha confirmat». En aquest sentit, Palou remarca que el visitant de proximitat «ha respost molt bé», malgrat que hi havia les fronteres obertes, un fet que els ha beneficiat perquè han notat també una crescuda de visitants francesos que l'any passat no van venir.
 

Palou assenyala queBarcelona i la seva àrea metropolitana ha estat el principal client i ha permès millorar les xifres de l'any passat que «ja va ser molt bo a l'estiu». Cal tenir en compte que Vall de Núria no tanca i que Vallter i la Molina ho faran el 12 de setembre. Això sí, l'estació de la Cerdanya mantindrà els caps de setmana oberts fins al 3 d'octubre. 

Pel que fa al tiquet mitjà -els diners que deixa cada turista-, el responsable de màrqueting d'FGC explica que és «similar» al de l'any passat, però amb la diferència que han rebut més clients. En aquest sentit, Palou diu que tant el ritme de vacunació com els protocols que s'apliquen a les estacions «donen tranquil·litat» al visitant i afavoreix que vinguin més turistes. 

 


Comentaris

envia el comentari