Catalunya Diari

El Pirineu de Lleida passa a la fase 2, però segueix esperant el turisme

Més ambient a les terrasses que a l'interior de bars i restaurants, tot i que a la fase 2 ja es permet el servei a taula

Pla de detall d'una part d'una cafeteria de la Seu d'Urgell
Les restriccions de mobilitat dins la regió sanitària i d'aforament frenen la reobertura del sector hostaler al Pirineu | LleidaDiari.cat

La manca de mobilitat entre regions sanitàries i les limitacions d'aforament als bars i restaurants són els dos principals factors que estan condicionant la reobertura d'aquest tipus de negocis a l'Alt Pirineu i Aran.

Així, encara que aquest àmbit territorial hagi entrat a la fase 2 de la desescalada, aquest dilluns està costant visualitzar un gran canvi respecte a les setmanes anteriors en el volum d'activitat del sector de l'hostaleria. A més, l'ambient a les terrasses d'aquests locals ha estat per sobre del que hi havia al seu interior en localitats com ara la Seu d'Urgell, on era el primer dia que podien utilitzar aquest espai al 40% de la seva capacitat i s'han retirat més de la meitat de taules per garantir la distància de dos metres.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà segueixen tancades

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà segueixen tancades tot i poder operar. La fase 2 de la desescalada permet al sector del turisme actiu treballar amb grups de fins a 20 persones. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars, ha recordat que ja podien treballar en fase 1 però que sense mobilitat entre regions sanitàries i sense uns protocols clars de seguretat, distanciament i higiene, no ho faran.

La fase 2 també permet obrir a les autoescoles però tampoc ho han fet, en aquest cas per protestar per la falta d'examinadors. Les residències de gent gran podien començar a rebre visites aquest dilluns però la manca de l'autorització de Salut ha fet que hagin d'esperar a fer-ho durant la setmana.


Comentaris

envia el comentari