Catalunya Diari

L'Alt Pirineu i Aran necessitarà un miler d'habitatges en els pròxims 20 anys

El Pla Territorial Sectorial de l'Habitatge (PTSH) és l'instrument que marcarà les línies de futur fins al 2042

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran necessitaran 1.088 habitatges en les pròximes dues dècades per tal de complir amb els requisits de les àrees de demanda residencial forta i acreditada, les quals hauran de disposar d'un 15% mínim de habitatges destinades a polítiques socials per complir amb l'objectiu de la solidaritat urbana.

Cal tenir en compte que 163 municipis de Catalunya, on hi resideix el 82,7% de la població, estan dins d'aquesta zona i que cinc d'aquests es troben a l'àmbit territorial pirinenc. Es tracta de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Tremp el Pont de Suert i Sort, on hi viuen el 44% dels habitants. Tot plegat es recull al Pla Territorial Sectorial de l'Habitatge (PTSH), l'instrument de planificació fins al 2042.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Secretaria d'Habitatge i Inclusió Social, del Departament de Drets Socials, ha organitzat unes Jornades territorialitzades, adreçades als municipis que formen part de les àrees de demanda forta i acreditada. Aquestes volen incidir en els aspectes més concrets i específics de cada territori per tal que el PTSH pugui atendre la diversitat. Per a la consecució dels seus objectius, el Pla divideix el territori de Catalunya en àrees que configuren els àmbits d'actuació i que són: les àrees de demanda residencial forta i acreditada, les àrees preferents, les àrees no preferents i les àrees rurals.

Imatge del mapa del Pirineu de Lleida
L'Alt Pirineu i Aran necessitarà un miler de vivendes en els pròxims vint anys per destinar-les a polítiques socials | LleidaDiari.cat
L'Alt Pirineu i Aran necessitarà un miler de vivendes en els pròxims vint anys per destinar-les a polítiques socials | LleidaDiari.cat

Cinc municipis pirinencs

Pel que fa als cinc municipis pirinencs que formen part de l'àrea de demanda residencial forta i acreditada, es calcula que la Seu d'Urgell necessitarà destinar 494 habitatges a polítiques socials. Mentrestant, en el cas de Puigcerdà es preveu que en seran 329, 127 més a Tremp, 82 al Pont de Suert i 57 a Sort.

D'altra banda, Vielha e Mijaran és l'únic municipi considerat àrea preferent, on viu el 8% de la població, i ha d'assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,8%. A més, haurà de promoure quinquennalment nous habitatges amb protecció oficial de compravenda, de tinences intermèdies o de lloguer social a raó de 7 habitatges per cada 1.000 habitants. La Pobla de Segur (Pallars Jussà), amb un 4% de la població, forma part de l'àrea no preferent, on viu el 18% de la població i ha d'assolir que el parc de lloguer social sigui del 2,4%.

La resta de municipis, 114, formen part de les àrees rurals on viu el 45% del total de la població de l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran. Aquests municipis han de complir amb l'objectiu d'incrementar el seu parc de lloguer social fins a assolir com a mínim l'1% del total del parc d'habitatges principals del municipi i seran objecte d'un dels plans específics que contempla el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge a desenvolupar, el pla específic de les àrees rurals.


Comentaris

envia el comentari