Catalunya Diari

Neguit al Pirineu per les cancel·lacions que s'estan produint al sector turístic

L'alcalde de la Seu d'Urgell lamenta que molts visitants identifiquin la regió amb Lleida

Esplanada davant de l'Estany de Sant Maurici totalment desert el 7 de maig del 2020
Esplanada davant de l'Estany de Sant Maurici totalment desert. | LleidaDiari.cat

Neguit entre el sector turístic del Pirineu que està veient com en els darrers dies s'estan produint cancel·lacions de reserves en allotjaments, restaurants i activitats ja programades. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha lamentat que molts visitants que havien planejat les vacances al Pirineu les estiguin anul·lant. «Les cancel·lacions no venen de persones que no poden sortir de casa perquè estan confinades, sinó perquè identifiquen el Pirineu amb Lleida». «El nostre territori pertany a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, i no a la de Lleida», ha defensat. El batlle ha recordat que la situació de la Covid-19 es concreta «en pocs casos» i, a més, ha reivindicat «els grans espais oberts i la poca densitat de població».
 
 
 
 
En una reunió aquest dimecres amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, a qui l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha traslladat el neguit d'hotelers i restauradors per la manca de reserves, el batlle ha volgut defensar el missatge que el Pirineu és un territori «segur», on el risc de contagi és «molt més baix que en d'altres territoris del país». Fàbrega ha demanat a Budó suport per «reforçar» aquesta visió més territorial «d'una marca que es ven sola».
 
 
En aquesta línia, recentment, Turisme Seu ha posat en marxa una campanya turística a través de les xarxes per fer visible que la Seu d'Urgell i la comarca «és una destinació turística de proximitat que ofereix la màxima seguretat per a visitants i turistes».

Comentaris

envia el comentari