Catalunya Diari

El Pirineu preveu una ocupació mitjana del 75% durant aquestes festes, un 5% més que l'any passat

El Patronat de Turisme afirma que el 2017 serà un any «de rècord» a les comarques de Lleida essent el millor de la història turística de la demarcació

La previsió d'ocupació turística a les comarques del Pirineu de la demarcació de Lleida entre el 26 de desembre i el 7 de gener és d'un 75% de mitjana, un 5% més que l'any passat. Segons els càlculs del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, per Cap d'Any es preveu arribar però a la plena ocupació en molts punts. Això es traduirà en un volum aproximat de 100.000 turistes que generaran unes 250.000 pernoctacions als establiments hotelers. Així mateix, està prevista la venda d'uns 250.000 forfets al conjunt de les estacions d'esquí lleidatanes que ofereixen uns bons gruixos de neu. El director de Patronat, Juli Alegre, ha celebrat aquestes bones previsions i ha afirmat que, tot i estar pendents de tenir les dades definitives, aquest 2017 serà un any de «rècord» a les comarques de Lleida i se situarà com «el millor de la història turística de les nostres contrades».

Un esquiador a Boí Taüll.
Un esquiador a Boí Taüll. | LleidaDiari.cat

  

Segons el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, les bones condicions que ofereixen tots els centre d'hivern del Pirineu «amb uns òptims gruixos de neu» faran que l'ocupació i les activitats a les estacions d'esquí alpí i nòrdic estiguin a ple rendiment. La previsió d'ocupació mitjana d'un 75% durant les festes a les comarques del Pirineu és un 5% més que l'any passat, i també augmenta en 25.000 la previsió de venda de forfets a les estacions.

Un any de rècord

Des del Patronat hi ha doncs plena satisfacció per aquestes xifres que apunten a un any de rècord en ocupació turística al conjunt de la demarcació de Lleida. Juli Alegre remarca que això ha estat possible, en part, a «l'esforç ingent» que ha fet el sector privat, amb preus, inversió i promocions. Així mateix, també ha destacat el paper que han jugat les administracions turístiques «que hem estat al seu costat fent campanyes» per promoure l'oferta turística d'interior que «cada cop més s'està reivindicant d'una forma potent a Catalunya, a la primavera, l'estiu, la tardor i l'hivern». 

Alegre ha destacat també que el sector de la neu ha fet aquest any una inversió important superior als 10 milions d'euros. En aquest sentit, la Diputació també ha fet una inversió de més de 400.000 euros i tot plegat s'ha vist arrodonit per una climatologia favorable que ha permès obtenir uns «resultats excepcionals».

Les estacions d'esquí compten amb importants gruixos de neu.
Les estacions d'esquí compten amb importants gruixos de neu. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari