Catalunya Diari

Com podria canviar el pla de Nadal si les xifres de la pandèmia empitjoren

Les dades al conjunt de l'Estat milloren, però la situació continua essent «molt complicada»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón. | El Periódico

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit aquest dijous que el Pla de Nadal aprovat aquest mateix dimecres en el marc del Consell Interterritorial de Salut està pensat per a una situació com l'actual «o no molt diferent». Per això ha indicat que si les dades canviessin molt, «caldria plantejar-se si el pla continua tenint sentit». Això, ha afegit, pot funcionar per les dues bandes, tant si les dades empitjoren, escenari davant del qual es podrien endurir les restriccions, com si milloren, que obriria la possibilitat a flexibilitzar alguna mesura, «sempre amb molta precaució».

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Pel que fa a la situació actual, Simón ha notificat que les dades al conjunt de l'Estat milloren, però ha alertat que el panorama continua essent «molt complicat». En aquest sentit ha advertit que el pont de la Puríssima és un període al qual cal prestar atenció i cura especials. Superar amb èxit aquest pont, ha dit, permetrà afrontar el Nadal en una situació més favorable. 

Amb tot, no ha negat que veu «molt difícil» poder arribar a la xifra de 25 casos positius per 100.000 habitants abans de Nadal, xifra que es marca com a òptima en la lluita pel descens de la corba de la pandèmia. «Hi ha un pont que pot generar una infecció important», ha reiterat. I ha afegit: «És possible que algun territori ho aconsegueixi, però en l'àmbit general ho veig molt difícil».

Preguntat sobre el perquè finalment s'ha decidit que als grups de deu persones permesos en les festes nadalenques s'hi incloguin els nens, Simón ha estat taxatiu: «Els nens s'infecten i els nens poden transmetre».

Sobre les PCR als aeroports, la prova que s'exigeix a les persones que volen accedir a Espanya per via aèria, Simón ha explicat que fins ara s'ha comptabilitzat 1.020 persones que no en duien, de les quals 14 van donar positiu en la prova que els va fer l'administració estatal. En tot cas, Simón ha considerat que es tracta d'una xifra menor que demostra que «ara com ara la transmissió de la malaltia està associada al nostre país, i no es produeix per contagis de l'exterior».


Comentaris

envia el comentari