Catalunya Diari

El Pla de transició de Boí Taüll definirà el model de gestió per a les pròximes temporades

20 dies després de l'obertura de la temporada «tot va molt bé»

Pla obert on es pot veure un dels telecadires de l'estació d'esquí de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

Els responsables de Boí Taüll han començat a treballar en l'elaboració d'un 'Pla de transició' que ha de preveure totes les inversions que calen fer a l'estació com millores en la innivació artificial, la digitalització i els accessos, entre d'altres.

Segons el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, l'objectiu és «evitar precipitacions» en l'assumpció de l'estació per part de l'empresa pública i garantir que les inversions puguin ser plantejades pel Govern. Després d'adquirir els hotels del resort del Pla de l'Ermita que estaven a subhasta, l'empresa de Reus Esquiades.com celebra poder afrontar de la mà del Govern la nova etapa del complex amb l'objectiu de garantir «estabilitat i viabilitat».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ha arrencat aquesta temporada d'hivern amb una «cogestió» de les instal·lacions

L'estació d'esquí de l'Alta Ribagorça Boí Taüll ha arrencat aquesta temporada d'hivern amb una «cogestió» de les instal·lacions entre FGC i el Departament d'Empresa, que és qui en tenia la titularitat fins ara a través de l'empresa pública Actius de Muntanya. Segons Ricard Font, aquest és doncs un «any de transició», on a banda d'elaborar el pla de viabilitat també s'han marcat l'objectiu «fonamental» de fer que cap esquiador no trobi diferències amb les anteriors temporades.

El Pla s'ha de presentar a l'abril al Govern i posteriorment Boí Taüll passarà a formar part del grup FGC, sumant-se així a les altres 5 estacions d'esquí que ja gestiona: Port Ainé i Espot al Pallars Sobirà, la Molina a la Cerdanya, i Núria i Vallter 2000 al Ripollès. L'objectiu del Govern és garantir la viabilitat econòmica i explotar el negoci de l'esquí d'acord amb la natura i la cultura de territori, fent que sigui una activitat que s'allargui durant els 365 dies de l'any i no només durant la temporada de neu.

Pla mitjà on es pot veure un esquiador baixant per les pistes d'esquí de Boí Taüll | LleidaDiari.cat

Esquiades.com: «a Boí intentarem que l'hostaleria funcioni bé»

El director d'Esquiades.com, Rafael Fuertes, ha assegurat després que la seva empresa s'hagi quedat més hotels del resort de Pla de l'Ermita, que intentaran que «l'hostaleria funcioni bé a Boí». El 28 de novembre passat el jutjat Mercantil número 5 de Barcelona va ratificar l'adquisició per part d'Esquiades.com de l'Hotel Romànic, els Apartaments La Solana i el contracte de gestió de l'Hotel Taüll per tres anys. La firma ja comptava en propietat amb l'aparthotel Augusta, rebatejat aquest any amb el nom de 'Siente Boí'. Tot plegat, suposa el 50% dels llits que hi ha al resort de l'estació d'esquí ribagorçana.

La compra per subhasta després de mesos d'incertesa sobre el futur dels establiments i els seus treballadors per la liquidació de l'anterior empresa que se'n feia càrrec ha obert un ventall de «moltes possibilitats» per donar sortida a un producte que té molt èxit entre el turisme familiar. Fuertes ha afegit que 20 dies després de l'obertura de la temporada «tot va molt bé» i la idea és que a poc a poc es vagin introduint millores als equipaments i la seva gestió.

El màxim responsable d'aquesta agència de viatges líder per internet a Catalunya i l'Estat considera que s'ha aconseguit «l'estabilitat» que feia falta al projecte de Boí Taüll, gràcies també a l'entrada de FGC i altres operadors privats amb ganes d'invertir. Segons Fuertes, ara queda clar que l'estació i el resort «obriran totes les temporades i possiblement ho faran amb millors instal·lacions i serveis».

Pla obert on es poden veure tres persones sortint d'un dels aparthotels del ressort | LleidaDiari.cat

Amb la vista posada a la candidatura olímpica Barcelona – Pirineus 2030

L'estació de Boí Taüll i el seu complex hoteler entren als plans de la candidatura olímpica Barcelona – Pirineus 2030. Així ho ha assegurat Ricard Font, que recorda que un dels objectius d'aquesta candidatura és la promoció del Pirineu amb la possibilitat de celebrar-hi uns Jocs Olímpics, com a «millor manera de posar-lo al món». Segons Font, els JJOO podrien ser una «oportunitat» per Boí i el complex és vàlid tant per acollir entrenaments com competicions.

En aquest mateix sentit, Rafael Fuertes remarca que a Esquiades.com els «encanta»

  

Fuertes ha assegurat que recolzaran el projecte olímpic en la mesura del que puguin.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari