Catalunya Diari

El Govern de la Generalitat aprova la creació de 750 noves places de Mosso d'Esquadra i 250 de Bombers

Amb aquesta nova oferta es busca pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos, fruit de les retallades d'anteriors governs.
Buch ha presentat aquest matí a Sallent com a nou cap dels Mossos d'Esquadra
El Govern de la Generalitat aprova la creació de 750 noves places de Mosso d'Esquadra i 250 de Bombers | Cedida

 

El Govern ha autoritzat la creació de 750 noves places de Mossos d'Esquadra i 250 de Bombers, utilitzant de nou la llei espanyola que permet reposar jubilacions d'altres departaments.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha reconegut que «seria molt més senzill fer una oferta pública normal», però ha recordat que l'Estat ho prohibeix, i per això s'han hagut de buscar altres sistemes per incrementar el personal dels cossos de seguretat i emergències. En aquest sentit, ha recordat les 750 places de Mossos creades a finals del 2018 i les 454 que ja han sortit de l'Institut de Seguretat Pública aquest mes de juny.

 

Pal·liar els efectes de les retallades

D'aquesta manera, s'arribarà als 2.000 nous agents que el mateix conseller considera necessaris. Pel que fa als Bombers, se'n van aprovar 250 al desembre i la previsió és aprovar-ne 500 més en els pròxims dos anys, fins a arribar a les 1.000 places noves. Una nova oferta Amb aquesta nova oferta es busca pal·liar el dèficit estructural en les plantilles dels dos cossos, fruit de les retallades d'anteriors governs.

 

La previsió és aprovar 500 noves places de Bombers en els pròxims dos anys. Pel que fa als Mossos, el conseller ha indicat que caldrà analitzar quines jubilacions i baixes es plantegen en els pròxims anys ipreveure quines promocions s'han de convocar per «no anar un pas enrere, sinó dos passos per endavant».

 

Sense relació amb la delinqüència a Barcelona

Buch ha apuntat que aquesta nova oferta «no té cap relació directa» amb la situació d'augment de la delinqüència a Barcelona. «Ja havíem dit que hi havia manca d'agents», ha apuntat el conseller, que en tot cas ha afegit que les estadístiques reforcen la tesi del Govern que cal augmentar el nombre d'efectius.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari