Catalunya Diari

Plantegen un centre comercial i d'oci de 55.000 metres quadrats a l'estació de trens de Lleida

Smarthabent presenta el projecte a la Paeria amb el qual pretén desenvolupar aquesta zona de la capital del Segrià

La consultora Smarthabent ha presentat a l'Ajuntament de Lleida un projecte per construir un centre comercial de 55.000 metres quadrats de superfície a l'estació de trens de Lleida. Aquesta iniciativa privada pretén desenvolupar urbanísticament el Pla de l'Estació delimitat pel Pla General d'Ordenació Urbana de Lleida, mitjançant una concessió de la gestió urbanística integrada, que permeti la construcció del centre comercial.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'oci i la restauració tindran un pes específic important, ja que volen fer del centre comercial un punt d'atracció de Lleida i la seva àrea d'influència. A més, implicarà cobrir les vies del tren amb la qual cosa es milloraran les connexions de Pardinyes i Balàfia amb el centre de la ciutat. 

Recreació virtual del centre comercial projectat a l'estació de trens de Lleida. Imatge del 5 de juliol.
Recreació virtual del centre comercial projectat a l'estació de trens de Lleida | Cedida per Smarthabent

Iniciativa i inversió privada

Smarthabent ha presentat aquest dilluns a la Paeria aquesta iniciativa privada per al desenvolupament de la zona de l'estació de trens de Lleida. D'aquesta manera, es faria un aprofitament de sòl existent i es generaria una nova superfície per obtenir un espai de més 60.000 metres quadrats d'acord amb la viabilitat urbanística. Aquest espai ha de permetre generar els ingressos necessaris per a rendibilitzar la inversió privada necessària per a l'execució de les obres d'urbanització i la construcció de tot el complex.Smarthabent ha acordat una aliança estratègica amb la Societat de Centres Comercials d'Espanya (SCCE). Estarà integrat a la zona de l'estació de trens, i l'entrada principal serà la façana de l'actual estació amb un gran hall d'accés. La construcció del complex implicarà la cobertura de les vies del tren, que ara acaba a Comtes d'Urgell, amb la qual cosa es millorà la connexió dels barris de Pardinyes i Balàfia amb el centre de la ciutat. L'empresa promotora lleidatana destaca que serà el primer centre comercial de la capital del Segrià i «omplirà un buit de mercat a Lleida». El projecte es fonamenta en tres eixos: comercial, restauració i oci. Aquest darrer àmbit «juga un paper molt important, amb espais innovadors on es visquin noves experiències i constitueixi el principal factor diferencial del centre comercial», destaquen des d'Smarthabent. Serà un centre comercial «modern» i de «configuració tancada», que «s'adaptarà perfectament a la climatologia de la ciutat, amb hiverns freds i estius molt calorosos», afegeixen.


Comentaris

envia el comentari