Catalunya Diari

Solsona congela la majoria de taxes per l'any 2021

Junts per Solsona i ApS-CUP van votar en contra de la proposta de l’executiu i el PSC s’hi va abstenir

Imatge del ple virtual de Solsona
El Ple de taxes del consistori solsoní evidencia les diferències polítiques entre govern i oposició | LleidaDiari.cat

La majoria d'ordenances fiscals es congelen el 2021 a Solsona. Amb tot, el Ple d'ahir, en què es va aprovar aquesta revisió, va evidenciar les diferències de criteri entre govern municipal (ERC) i oposició. Junts per Solsona i ApS-CUP van votar en contra de la proposta de l'executiu i el PSC s'hi va abstenir. L'oposició va coincidir a criticar el que consideren una política de fets consumats, ja que van trobar a faltar un diàleg previ.

El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, va rebatre aquesta visió amb contundència. Xandri va argumentar primer cadascun dels canvis duts al Ple, que va qualificar majoritàriament de «petits retocs» a les ordenances fiscals. «El cap recomanaria pujar taxes perquè necessitem recaptar, però el cor ens demana temperar, perquè no està el moment per demanar més», va afirmar. D'aquí la congelació de la majoria d'ordenances. La taxa d'escombraries s'incrementa un 3 per cent i preveu un concepte nou de 7 euros per al quart trimestre del 2021, «donada la intenció d'aquest consistori d'entrar definitivament el porta a porta» a partir del segon semestre de l'any.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

10 euros per gos i any

Per als propietaris de gossos, s'elimina la taxa de registre al cens, però en canvi se'n crea una de 10 euros l'any «per controlar la inscripció de gossos i quan es donen de baixa». També és nova una taxa de 300 euros l'any per a les entitats de crèdit en concepte d'ocupació de la via pública amb caixers ubicats al carrer. «Cada vegada operen més des del carrer, fet que requereix més ordenació i neteja», argumenta Xandri.

Per als beneficiaris del carnet jove del Solsonès, s'estableix una entrada a les piscines municipals més reduïda, de 3 euros. Pel que fa a l'Escola Municipal de Música, s'ha fet una «reorganització de preus, que no suposa en cap cas un encariment». L'únic impost que es toca és el de vehicles de tracció mecànica (IVTM), en tant que se suprimeix la bonificació per als vehicles històrics, de més de 25 anys. D'altra banda, es fixa un preu de 0,25 euros per quilowatt per fer ús dels punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. Finalment, també s'apuja el preu de l'entrada al Pou de Gel, de comú acord amb la cooperativa que el gestiona, per fer menys deficitari el servei.


Comentaris

envia el comentari