Les pluges causen importants destrosses als camins de la Baronia de Rialb i el Consistori demana ser zona catastròfica

L'alcalde calcula que els danys siguin com a mínim d'uns 50.000 euros
Imatges dels danys a la Baronia de Rialb.
Imatges dels danys a la Baronia de Rialb. | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de la Baronia de Rialb, a la Noguera, demanarà la declaració de zona catastròfica pels danys que han provocat les intenses pluges dels últims dies en camins municipals i que almenys sumen uns 50.000 euros, segons l'alcalde, Antoni Reig. Hi ha hagut esllavissades i despreniments de grans roques que han tallat pistes forestals i han dificultat l'accés a masies i cases de turisme rural. Durant l'última setmana s'han acumulat a la Baronia entre 130 i 150 litres per metre quadrat.

 

El desbordament del riu Rialb ha arrossegat un tram del camí perimetral del pantà a la zona de la piscifactoria i els despreniments de roques han causat danys generals als 200 quilòmetres de pistes del municipi.Setze turistes de dues cases rurals han quedat mig atrapats perquè els accessos principals estan molt malmesos. Reig ha comentat que la petició per tramitar la declaració de zona catastròfica es concretarà aquest dilluns al departament de Governació un cop es tingui la valoració definitiva de les destrosses que els tècnics estan fent aquest diumenge.

L'ajuntament també torna a exigir a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que executi el projecte pendent d'arranjar el camí perimentral de la piscifactoria -una de les obres de compensació del pantà de Rialb- que s'inunda cada vegada que hi ha pluges importants.

 

Durant l'última setmana s'han acumulat a la Baronia entre 130 i 150 litres per metre quadrat.
Durant l'última setmana s'han acumulat a la Baronia entre 130 i 150 litres per metre quadrat. | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari