Catalunya Diari

Pobles del Pallars netegen els carrers de neu i gel per tornar a la normalitat

El fred i la neu espanten els paradistes del mercat de Sort i solament se n'hi han desplaçat mitja dotzena

Llevaneus
Operaris amb eines manuals i màquines netejant els carrers de Tavascan, al Pallars Sobirà, de neu | LleidaDiari.cat

Els pobles del Pallars intensifiquen, durant aquest dimarts, la neteja dels carrers i les carreteres locals aprofitant la treva que ha donat la neu. La majoria de les localitats de la comarca s'han despertat amb més de 20 centímetres de neu i altres, amb gruixos que superen els 40 centímetres, com Tavascan.

L'alcalde del municipi de Lladorre, Salvador Tomàs, ha explicat que prioritzen la neteja dels accessos a tots els pobles per poder garantir el servei de transport escolar i posteriorment netegen els carrers dels nuclis. Tomàs ha dit que se centren en aquells carrers on hi ha serveis i gent gran per no deixar-los aïllats. El mercat de Sort s'ha vist afectat pel fred i la neu i solament hi havia mitja dotzena de parades. La Seu d'Urgell el va suspendre i aquest dimarts s'ha quedat sense mercat.

Neu
Un operari de l'Ajuntament de Lladorre netejant un carrer de la neu al poble de Tavascan | LleidaDiari.cat

 

 

Suspenen transport escolar per la neu

La neu caiguda durant les darreres hores ha continuat tenint afectació aquest dimarts en algunes línies de transport escolar. A les comarques del Pirineu, se n'han cancel·lat deu, de les quals set a la comarca del Pallars Sobirà. Un total de 65 alumnes s'hi han vist afectats, ja que les rutes amb sortida de Llessui, Vilamur, Olp, Pujalt, Gerri de la Sal i Rodés en direcció a la capital pallaresa no han pogut circular. 

Mentrestant, al Jussà s'han suspès dos rutes, la de Pobellà - La Plana de Montrós i la de Sopeira - Aulàs - Espluga Serra, amb la qual cosa no s'ha pogut donar servei a disset estudiants. En el cas de l'Alt Urgell, tampoc ha funcionat la que uneix Bescaran i Estamariu amb la capital alturgellenca, amb divuit persones afectades. A banda, cal destacar l'afectació que a hores d'ara segueixen tenint algunes carreteres de la demarcació. En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit demanen molta precaució als conductors i que se segueixin les recomanacions indicades en les seves diverses informacions.


Comentaris

envia el comentari