Catalunya Diari

El Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça reiteren la necessitat de revisar les restriccions a bars i restaurants

La Federació d'Hostaleria de Lleida demana una millor anàlisi a l'hora d'aplicar les mesures restrictives

Un client a la barra d'un bar a Sort el 8 de juny del 2020
El Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça reiteren la necessitat de revisar les restriccions a bars i restaurants | LleidaDiari.cat

Els Consells Comarcals de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, conjuntament amb la Federació d'Hostaleria de Lleida, han reiterat la necessitat d'una revisió de les mesures de tancament de bars i restaurants. Institucions i Federació demanen una revisió «més acurada i precisa», que permeti compaginar l'activitat empresarial amb la lluita contra la covid-19.

La petició la fan aquestes dues comarques en tenir un índex de rebrot molt baix. Es demana «una millor anàlisi» a l'hora d'aplicar les mesures restrictives i es proposa que es tingui en compte la realitat de les zones i municipis a les quals hi ha molt poca incidència. El Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Federació apel·len a «la capacitat de diàleg i acord» per tal de poder establir «mesures immediates d'acompanyament» que facin viable la continuació de negocis i la protecció de la ciutadania.

La petició dels alcaldes del Baix Segre

D'igual forma, els alcaldes i alcaldesses dels set municipis del Baix Segre (Aitona, Alcarràs, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre, Soses i Seròs) han adreçat una carta al senyor Ramon Farré i Roure, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, sol·licitant que es traslladi al Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT la necessitat d'estudiar amb caràcter urgent una revisió de l'actual normativa (Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre) que prohibeix l'obertura tem-poral de bars i restaurants a tot Catalunya per a contenir el brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya.

En el seu escrit aquests set municipis demanen que en totes aquelles poblacions del Baix Segre que limiten amb la comunitat autònoma d'Aragó, com és el cas d'Aitona, s'adoptin mesures intermèdies i es permeti l'obertura de bars i restaurants al 50% de la seva ocupació i amb grups reduïts d'un màxim de quatre persones en el seu interior i a les terrasses.

La seva proximitat amb l'Aragó

«Aitona limita amb el terme municipal de Fraga, fet que comporta que hi hagi diversos bars o locals de restauració a molt pocs minuts de casa nostra amb una normativa diferent de la que s'aplica actualment a Catalunya. Una situació que es dona en diversos municipis del Baix Segre i que provoca que hi hagi nombrosos desplaçaments de persones del nostre territori cap a l'Aragó. I això, en última instància, fa augmentar el risc de contagi pel contacte amb persones de fora del poble», alerta Rosa Pujol.

«A banda, aquesta mobilitat i interacció amb persones de fora del municipi pot provocar la transmissió de la malaltia als veïns i veïnes del nostre poble, és a dir, que la prevenció que es pretén aconseguir, provoca l'efecte contrari, més risc de contagi», defensa l'alcaldessa d'Aitona. «Així mateix, al nostre municipi hi ha persones de fora que presten aquí els seus serveis durant la seva jornada laboral i no tenen un lloc on poder anar a dinar, fet que també implica el seu desplaçament als locals de restauració de la comunitat veïna d'Aragó».


Comentaris

envia el comentari