Catalunya Diari

Cinc pobles de la Vall del Corb estan sense aigua potable des dels aiguats

Una mà omplint un got d'aigua de l'aixeta, en una imatge d'arxiu
Una mà omplint un got d'aigua de l'aixeta, en una imatge d'arxiu | ACN

Fins a cinc pobles de la Vall del Corb, a l'Urgell, fa dos mesos que estan sense aigua potable després que els aiguats del passat mes d'octubre deixessin tèrbola l'aigua de la bassa de Belianes.

Segons ha avançat aquest dimecres el diari 'Segre', Belianes i els pobles que formen el de Sant Martí de Riucorb (Sant Martí de Maldà, Rocafort de Vallbona, el Vilet i Llorenç de Rocafort), s'abasteixen d'aigua d'aquesta bassa que pertany a la xarxa del consell comarcal i que, en aquests moments, no és apta pel consum humà.

S'han detectat bacteris coliformes al dipòsit de Sant Martí de Riucorb

Paral·lelament, s'han detectat bacteris coliformes al dipòsit de Sant Martí de Riucorb que encara agreugen més el problema. Per la seva banda, altres localitats estan aconseguint aigua potable gràcies a l'existència de pous propis que els hi faciliten el subministrament d'aigua potable. Aquest és el cas de Ciutadilla i Vallbona de les Monges.

Davant aquesta situació, l'alcalde de Sant Martí de Riucorb i president del consell comarcal de l'Urgell, Gerard Balcells, ha confirmat que ja s'ha dut a terme un tractament per tal d'acabar amb aquests bacteris. 

Si el problema segueix, també s'analitzarà la bassa de Belianes

Això no obstant, si el problema segueix, també s'analitzarà la bassa de Belianes i, en el cas que es trobin els mateixos microorganismes, es buidarà per a netejar-la, així com tot el circuit de canonades i dipòsits municipals. Finalment, pobles com Nalec i Maldà han aconseguit tenir aigua potable per disposar de processos de filtratge i per barrejar i tractar l'aigua que arriba de la bassa amb la dels dipòsits municipals.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari