Catalunya Diari

El 0,5% de monitors i infants del lleure a l'estiu va tenir covid

El nombre d'activitats del 2021 pràcticament iguala el del 2019, quan es va batre el rècord

La incidència de casos de covid-19 entre els monitors i infants de les activitats de lleure educatiu de l'estiu ha estat del 0,54%. És la principal dada que la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el de Salut, Josep Maria Argimon, han donat a conèixer en el balanç del lleure educatiu de l'estiu, marcat per la cinquena onada.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Argimon ha indicat que, en els grups d'edat on es troben majoritàriament monitors i infants, la incidència ha estat del 4,45%, nou vegades superior. Per a Argimon, aquestes xifres mostren que «s'han extremat els protocols» i que les activitats s'han fet amb les mesures necessàriesCervera ha destacat que el 2019 es va batre el rècord d'activitats de lleure a l'estiu i el 2021 «pràcticament s'ha igualat»

Una educadora prenent la temperatura a un infant abans d'accedir al casal.
Una educadora prenent la temperatura a un infant abans d'accedir al casal. | CatalunyaDiari
 

Dades similars als anys sense pandèmia en relació les activitats

Durant l'estiu, s'han organitzat 8.521 activitats de lleure educatiu arreu de Catalunya, amb un total de 441.521 joves i infants que hi han participat. Són unes dades que s'apropen a les d'abans de la pandèmia, ha destacat Cervera en la roda de premsa d'aquest divendres. La consellera de Drets Socials ha reconegut la importància del lleure educatiu per als infants i adolescents, sobretot en aquests mesos marcats per la covid-19 i les restriccions derivades per contenir-ne els contagis. 
 

Entre altres mesures que es van prendre per augmentar la seguretat de les activitats del lleure educatiu a l'estiu, sobretot davant dels contagis desbocats el juliol en la cinquena onada, que van afectar els grups més joves, Salut va començar a mitjan juliol a fer cribratges en els monitors i infants de 10 a 15 anys que participessin en casals o colònies amb tests a les farmàcies. S'han fet prop de 40.000 tests en el marc d'aquests cribratges. 

Argimon ha assenyalat que els resultats de la iniciativa han servit per implantar els tests a les farmàcies per als contactes estrets de persones que tinguin la covid-19 en l'entorn escolar, protocol publicat recentment i que es comença a aplicar amb l'arrancada del curs. 

Salut també va muntar un dispositiu mòbil, amb participació de Creu Roja, per fer tests als participants i monitors de les activitats on es detectés un positiu i es van habilitar cues específiques per vacunar els monitors en els punts més massius, una vegada la vacunació es va obrir als seus grups d'edat. 


Comentaris

envia el comentari