Catalunya Diari

La poma Golden de la SAT Bellfruit de Bellpuig, la més ben valorada en el tast popular organitzat per JARC

L'organització agrària donarà a conèixer el 25 d'abril la guanyadora del Premi Internacional Millor Poma Golden 2018, que s'elegirà a partir de la tria dels experts

La poma Golden de la SAT Bellfruit de Bellpuig ha rebut la millor valoració en el tast popular que ha organitzat aquest divendres JARC a Lleida. Així ho han decidit les més de cent persones que han tastat les cinc pomes finalistes del Premi Internacional Millor Poma Golden 2018, certamen que per segon any consecutiu organitza l'organització agrària amb l'objectiu de potenciar i donar visibilitat a la qualitat de la producció agrària. Pels participants, la poma de la SAT Bellfruit ha estat la que més ha destacat pel seu sabor, i per la seva textura ferma i crocant. El 25 d'abril, JARC donarà a conèixer quina és la poma guanyadora del Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 que s'elegirà d'entre les cinc finalistes d'enguany. En aquest cas, la valoració dependrà d'un grup d'experts entrenats per IRTA, que col·labora amb aquest certamen.

Poma Golden
Poma Golden | LleidaDiari.cat

JARC vol contribuir amb aquest premi a definir els paràmetres que marquen l'excel·lència en la producció de poma. La voluntat és poder establir, objectivament, el que es considera una poma Golden prèmium per tal que l'elecció serveixi als productors per millorar i als consumidors per exigir aquesta qualitat. «Les pomes premiades amb el guardó tindran un distintiu que avala la seva qualitat», segons ha assenyalat el cap sectorial de fruita dolça de JARC i COAG, David Borda. «Això, s'ha de traduir en un preu que ho reconegui i amb un augment de la valoració social», ha indicat. Durant l'acte celebrat a Lleida, JARC ha volgut donar un toc d'atenció als representants del Ministeri i del Departament d'Agricultura presents. L'organització agrària ha reclamat a l'administració més suport a iniciatives com aquesta, «promoguda per potenciar i valorar més la qualitat productiva».


Comentaris

envia el comentari