Catalunya Diari

El Pont de Suert espera aplegar 100 motoristes en la primera Quebrantabook

L’esdeveniment motociclista no competitiu se celebrarà el dissabte 29 de setembre

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida, mitjançant el programa «Moturisme Ara Lleida» que impulsa el Patronat de Turisme, col·labora amb la celebració de la primera Quebrantabook, que tindrà lloc el dissabte 29 de setembre amb punt de partida i d’arribada al Pont de Suert, capital de l’Alta Ribagorça, i amb l’objectiu d’aplegar un centenar d’inscrits. La Quebrantabook 2018 és un esdeveniment per als amants de les motos de caràcter no competitiu, per carreteres obertes al trànsit pel Pirineu de Lleida i d’Aragó amb tres opcions: la Quebrantabook 200, amb un recorregut de 200 km; la Quebrantabook 450, de 450 km, i finalment la Quebrantabook Xtrem, de 650 km.

La presentació de la primera edició de la Quebrantabook 2018 va tenir lloc aquest dilluns a la Diputació de Lleida amb la participació del diputat Joan Ubach; de l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet; del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero; d’un responsable de l’organització de l’esdeveniment, Tito Pueyo, i del director del Patronat de Turisme, Juli Alegre. Joan Ubach ha explicat que la Diputació de Lleida «està al costat de les associacions i de les entitats per promoure activitats al territori, tant en el pla econòmic com estratègic, i en aquest cas concret per mitjà del Patronat de Turisme estem arribant a un sector molt específic com ho és l’aficionat al món de les motos, amb una experiència turística que pensem que pot ser molt bona per al territori».

Josep Lluís Farrero ha agraït el suport de la Diputació de Lleida per poder tirar endavant iniciatives dels petits ajuntaments i dels consells comarcals com la Quebrantabook, perquè sense el seu suport serien molt més difícils d’executar. En aquest cas, ha manifestat, «el suport arriba també mitjançant un projecte estratègic que impulsa la Diputació de Lleida com ho és el programa Moturisme, que lliga perfectament amb aquesta prova no competitiva que fem i que aporta valor, rutes, paisatge i territori als aficionats al món de la moto. La Diputació, per mitjà del Patronat de Turisme, va fer una aposta perquè els motoristes puguin gaudir de les nostres carreteres plenes de corbes i de revolts».

Per la seva banda, l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, ha manifestat que la Quebrantabook és una acció de foment de l’economia dins de la promoció econòmica i del turisme. «Al Pont de Suert tenim una petita espina clavada des del final dels anys 70, quan hi havia unes concentracions de motos internacionals que podien aplegar uns 2.000 o 3.000 motoristes en aquella època. Des d’aleshores hi ha hagut molts intents de recuperar tot allò però no han fructificat, i aquesta Quebrantabook va una mica en aquesta direcció. Esperem que aquest esdeveniment no sigui només una experiència d’un any sinó que ha vingut amb vocació de quedar-s’hi», ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari