Catalunya Diari

Un positiu a la Residència Fiella de Tremp obliga a aïllar usuàris no vacunats

A la Regió de Lleida les residències assistides continuen sent verdes

Un positiu de covid-19 a la Residència Fiella de Tremp ha obligat a aïllar els contactes estrets que no estan vacunats. Segons Salut, es tracta d'un resident que ja havia passat la malaltia fa uns mesos i continua ingressat a l'Hospital Comarcal del Pallars per la patologia que va determinar el seu ingrés i sense clínica covid.

Ara el centre passa a ser taronja per aquest cas, però les residències assistides i de la tercera edat de la Regió Sanitària de Lleida segueixen sense cap cas positiu de covid-19. El passat quatre de maig s'anunciava que totes les residències eren verdes per primera vegada des de l'inici de la pandèmia, fa més d'un any.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general de la residència Filella de Tremp el 3 de novembre del 2020
Un positiu a la Residència Fiella de Tremp obliga a aïllar usuàris no vacunats | LleidaDiari.cat

La residència de Tremp no retornarà a la Fundació Fiella

Cal recordar, que a finals del passat mes d'abril el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va decidir que la gestió de la residència Sant Hospital de Tremp no retornés a la Fundació Fiella. Un cop analitzades totes les actes de la inspecció de serveis socials a la Fundació Fiella i de la intervenció de la residència davant de «les greus mancances» que es van detectar, Afers Socials ha requerit a la Fundació perquè trobi una nova gestora per la residència amb el vistiplau del Departament. Al centre van morir 61 residents per la covid-19. La proposta de la Fundació Fiella ha estat que sigui l'Hospital Sant Joan de Deu – Terres de Lleida. Aquesta nova entitat gestora es farà càrrec de la gestió de la residència els pròxims 4 anys.

Els ingressos per covid-19 als hospitals de Ponent se situen per davall del centenar

Els ingressos per covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària de Lleida s'han situat per davall del centenar per primera vegada des de principi d'any. En concret, segons dades del Departament de Salut, hi ha 93 persones amb el virus ingressades als centres hospitalaris. Des del 18 de març, quan hi havia 100 persones ingressades, que no es registrava una dada tan bona.

Les UCI també continuen a la baixa i hi ha 15 persones en situació crítica, cinc menys que dilluns. Per centres, a l'Hospital Arnau de Vilanova hi ha 54 hospitalitzats, dels quals 44 a planta i 10 a l'UCI; al Santa Maria hi ha 12 hospitalitzats, 8 a planta i 4 a l'UCI; i als centres privats hi ha 26 persones a planta i 1 a l'UCI.


Comentaris

envia el comentari