Catalunya Diari

Detecten 8 positius entre els 781 monitors de colònies que han participat en cribratges

La cerca s'amplia la setmana que ve a tot el personal i participants del lleure educatiu amb tests a les farmàcies

Un total de 781 monitors del lleure educatiu han participat abans de marxar de colònies o acampada en el cribratge organitzat pels departaments de Drets Socials i Salut. Els tests antigènics ràpids (TAR) han detectat 8 positius de covid-19 entre tots els punts de cribratge, ubicats a BarcelonaGirona, Lleida, Manresa i Terres de l'Ebre.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els cribratges han estat voluntaris i gratuïts per a tots els monitors de colònies, casals... i s'han fet entre dissabte i dijous. La propera setmana, els cribratges s'ampliaran als monitors i professionals de les activitats de lleure, encara que no incloguin la pernoctació i als infants i joves que hi participen, a partir dels 10 anys. En aquest cas, els cribratges tindran un nou dispositiu, amb tests d'antígens que es faran a les farmàcies de les localitats.

Imatge d'una científica analitzant proves PCR a Hipra
Detecten 8 positius entre els 781 monitors que han participat en cribratges abans de començar les colònies | Lleidadiari.cat

Nou sistema de cribratge

Els cribratges tenen com a objectiu detectar persones amb coronavirus i que són asimptomàtiques, perquè iniciïn la quarantena i no participin en les activitats, de manera que s'evitin nous contagis en el grup de convivència. El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, considera que aquesta iniciativa ha ajudat «a preservar el lleure educatiu com un espai segur», ajundat així, a frenar l'expansió
 

La setmana que ve es posarà en marxa un nou sistema de cribratge per als professionals i participants del lleure educatiu infantil i juvenil amb tests d'antígens que es faran a les farmàcies i es podran adquirir en aquestes mateixes, amb supervisió del professional. Així ho van anunciar responsables de Salut i Drets Socials aquesta setmana en roda de premsa. 

Aquesta nova via s'adreça a les persones que no tinguin símptomes de la covid-19 ni que tampoc siguin contactes estrets. Han de pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d'estiu, com casals, colònies, campaments o rutes, i trobar-se en les següents franges d'edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys, i en aquest cas anar a la farmàcia acompanyada per un adult. La prova és voluntària.


Comentaris

envia el comentari