Catalunya Diari

El Pot Petit i el Mag Lari, protagonistes de les festes de la Seu

El programa de la Festa Major 2019 es compon de més de 80 propostes festives, de les quals 18 són esportives
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Festa Major 2019 de la Seu d'Urgell se celebrar√† del 24 al 27 d'agost. Tamb√© s'ha donat a con√®ixer el cartell de la Festa Major d'enguany que plasma de manera visual com la ciutadania urgellenca la viu i la gaudeix. Aquesta presentaci√≥ ha anat a c√†rrec de l'alcalde urgellenc, Jordi F√†brega, del regidor de Festes i Tradicions, Carlos Gu√†rdia, i el t√®cnic de Cultura i Festes, Andreu Campillo.

 

En la presentaci√≥, l'alcalde de la Seu, Jordi F√†brega, ha agra√Įt la tasca dels treballadors municipals, de la Comissi√≥ de Festes, de la Coordinadora de Casetes, del Consell Municipal d'Infants, del Consell Municipal de Joves, de les entitats i clubs, i de totes les persones volunt√†ries que hi col¬∑laboren, per fer possible la Festa Major. F√†brega ha volgut fer tamb√© ¬ęun reconeixement especial al nou regidor de Festes, Carlos Gu√†rdia, que amb la tasca pr√®via i l'ajuda inestimable de la regidora sortint, S√≠lvia Iscla, han coordinat tot aquest treball coral que culmina amb la nostra Festa Major 2019¬Ľ.

 

 

Més de 80 propostes festives

El programa de la Festa Major 2019 es compon de m√©s de 80 propostes festives, de les quals 18 s√≥n esportives, totes elles adre√ßades a totes les franges d'edats, des de nadons fins a persones grans. Aix√≠ ho ha explicat el regidor de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu, Carlos Gu√†rdia, que ha destacat el Correfoc ¬ęcom un esdeveniment festiu de refer√®ncia, no nom√©s per als urgellencs i urgellenques sin√≥ tamb√© per al p√ļblic que ve de fora de la Seu per veure'l i gaudir-lo¬Ľ. Tamb√© destaca, com cada any, el Ball Cerd√†, ¬ęadmirat i seguit a tot Catalunya¬Ľ.

 

Enguany, el programa de la Festa Major presenta una ¬ęoferta millorada, per aconseguir un equilibri entres les diferents franges d'edat i gustos¬Ľ, ha explicat Andreu Campillo. Bona part d'aquesta oferta l√ļdica i festiva s'ha pogut realitzar ¬ęgr√†cies a les entitats i clubs de la ciutat¬Ľ. Pel que fa a les activitats per al p√ļblic familiar hi destaquen El Pot Petit en concert, el Una nit amb el Mag Lari, l'Odradek ¬ęArtiluxis¬Ľ, ¬ęEss√®ncies¬Ľ amb el conegut Pepino Pascual, una ballada i classe oberta de swing amb We Swing Pirineu, la instal¬∑laci√≥ d'un tobogan de 25 mestres al Cam√≠ Ral de Cerdanya o una jornada de jocs de taula, a c√†rrec d'ALLAU, al pati de la biblioteca.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

Per al p√ļblic jove, a la Festa Major de la Seu d'Urgell hi actuaran els grups Buhos, Doctor Prats i el Dj Ernest Codina, aix√≠ com diversos grups de versions. Tamb√© hi haur√† les actuacions de les grans orquestres com La Principal de la Bisbal, l'Orquestra Saturno, l'Orquestra Acuario o l'Orquestra Europa.

 

El pregó

D'altra banda, l'alcalde urgellenc ha avan√ßat que les jugadores del Cad√≠ la Seu, del Club Sedis B√†squet -que enguany celebra 50 anys- seran les 'pregoneres' de la Festa Major 2019. F√†brega ha remarcat la ¬ęmagn√≠fica temporada realitzada per aquest equip femen√≠ que ens ha fet gaudir a tota la ciutat i que s'ha guanyat representar-nos a l'EuropCup Women¬Ľ. Al respecte, l'alcalde urgellenc ha afegit que protagonitzar el preg√≥ de la Festa Major de la Seu d'Urgell ¬ęvol ser un homenatge de la Seu d'Urgell a la tasca esportiva de les jugadores del Cad√≠ la Seu i a tot l'esport femen√≠ en general¬Ľ.

 

Festa Major lliure de viol√®ncies masclistes i LGBTIQf√≤bia

Des de l'Ajuntament urgellenc es fa una crida a gaudir d'una festa pr√≤pia d'una societat c√≠vica i lliure de viol√®ncies masclistes i de LGBTIQf√≤bia. En aquest sentit, la Seu d'Urgell tamb√© s'ha adherit a la campanya comarcal de sensibilitzaci√≥ i prevenci√≥ 'Tamb√© √©s cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de viol√®ncies masclistes i de LGBTIQf√≤bia amb un punt d'informaci√≥ per prevenir situacions no desitjades en el marc de les viol√®ncies masclistes, aix√≠ com atenci√≥ especialitzada per aquelles persones que ho puguin requerir.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari