Catalunya Diari

Preixens oferirà lloguers assequibles per a famílies que vulguin portar els nens a l'escola les Ventoses

El consistori ultima la preparació de la proposta i la farà pública en els dies vinents

Imatge de l'escoles les Ventoses de Preixens
Imatge de l'escoles les Ventoses de Preixens | Xtec

A Preixens, la Noguera, no volen perdre l'escola de les Ventoses per la falta de població infantil i, per això, han decidit arromangar-se les mànigues i evitar el tancament del centre a partir del pròxim curs. Segons ha avançat el diari Segre aquest dimecres, l'ajuntament s'ha posat en contacte amb propietaris d'habitatges de la localitat per a poder oferir lloguers a preus assequibles a totes aquelles famílies que vulguin mudar-se al poble i, per conseqüència, matricular els seus fills a la Ventosa.

Tal com explica Segre, l'escola compta actualment amb sis alumnes, però tan sols hi ha tres que hagin confirmat la seva continuïtat de cara al curs vinent. Preixens té dues escoles, totes dues a la zona escolar rural ZER el Sió. El consistori ultima ara la seva proposta i en els pròxims dies faran pública la crida.

L'any 2010 es va tancar l'escola de Montclar

La por de Preixens d'haver de tancar les portes d'aquesta escola rural no és infundada, i és que té motius suficients per a lluitar per la seva continuïtat. En aquest sentit, cal recordar el tancament de l'escola de Montclar, l'any 2010. Des de l'ajuntament no volen que es torni a repetir una situació semblant i, per això, desplegaran totes les opcions possibles perquè el curs 2018/19 l'escoles de les Ventoses segueixi sent una realitat.


Comentaris

envia el comentari