Catalunya Diari

El premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021 homenatjarà les víctimes de la Covid-19

L'Ajuntament de les Borges instal·larà en les pròximes setmanes un monòlit al Parc del Terrall

La Comissió de Festes i l'Equip de Govern del premi Olivera d'Or de les Borges Blanques ha decidit que el guardó de Borgenc de l'any 2021, que anualment es reconeixia la tasca d'una persona o entitat del municipi que hagués dut a terme alguna acció positiva per les Borges, aquest any sigui un homenatge col·lectiu a tots els ciutadans i les ciutadanes que han mort a causa de la Covid-19.
 

A més a més, l'Ajuntament de les Borges instal·larà en les pròximes setmanes un monòlit al Parc del Terrall per tal d'homenatjar les persones que ens han deixat a causa de la pandèmia. Aquest espai monumental servirà com a espai de dol perquè totes les persones que ho desitgin puguin anar a portar flors per recordar i tenir presents els borgencs i les borgenques que ja no hi són.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'alcaldessa en funcions de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Núria Palau, ha explicat que aquesta iniciativa era un acte necessari per «donar un merescut i càlid comiat a totes aquelles persones que no el van tenir a causa de la situació sanitària i de les restriccions». Palau ha explicat que el consistori vol que el parc del Terrall «tingui un record tangible de tot allò que s'ha endut amb ella aquesta maleïda pandèmia, un episodi que malgrat que tots volem deixar enrere, malauradament encara no s'ha acabat», ha recordat Palau.

Imatge d'un jardí de les Borges Blanques
El premi Olivera d’Or al borgenc de l’any 2021 homenatjarà les víctimes de la Covid-19 | LleidaDiari.cat

El premi canvia el seu format

En aquesta edició del Premi Olivera d'Or al Borgenc de l'any, per tant, no s'ha obert el termini per presentar les candidatures que optaven al guardó, i tampoc no s'ha convocat un jurat per deliberar i determinar la persona o entitat guanyadora. Igualment, el guardó que anualment s'entregava a la persona distingida, serà substituït per aquest monòlit que pròximament s'instal·larà al Terrall, en el marc d'un acte dedicat a les víctimes de la pandèmia.
 

En les darreres edicions del certamen, el premi al Borgenc de l'any ha anat a parar al Cor Eurídice, al pare Joan Botam, al Club Tennis Taula Borges i a la poeta Anna Rufié, entre altres persones i entitats.


Comentaris

envia el comentari