Catalunya Diari

El Premi Saó de Ponent de textos teatrals tanca la seva sisena convocatòria en menys d’un mes

El 25 de març es donarà a conèixer el guanyador, premiat amb 5.000 euros i la seva publicació per Pagès Editors

El Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format tancarà la seva sisena convocatòria en menys d'un mes, concretament el 14 de febrer, quan s'exhaureix el termini per presentar els originals.

Com és habitual, el premi està obert a obres dramàtiques inèdites, en català, que no hagin estat representades anteriorment, de temàtica lliure i amb un màxim de quatre actors o actrius. Ara bé, la gran novetat respecte d'anys anteriors és que les obres hauran d'estar contextualitzades en una localitat, en aquesta ocasió Mollerussa, on va néixer el guardó.

El president de l'Associació Saó de Ponent, Francesc Pla, destaca que la idea és que la localització de l'obra teatral canviï i "que s'estableixi de forma itinerant per diferents municipis de tot el territori lleidatà". Així, doncs, "els textos teatrals que es presentin a la sisena edició del Premi Saó de Ponent hauran d'estar situats en escenaris de Mollerussa, però la temàtica serà totalment lliure", puntualitza Pla.

Cada autor podrà enviar un màxim d'un original a [email protected] abans del 14 de febrer que el jurat, enguany format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila, valorarà per emetre el veredicte final durant un acte que tindrà lloc el 25 de març.

Foto d'arxiu del lliurament 3r Premi Saó de Ponent l'any 2019 a Mollerussa
El Premi Saó de Ponent de textos teatrals tanca la seva sisena convocatòria en menys d’un mes | Saó de Ponent

Una dotació econòmica de 5.000 euros

La convocatòria del Premi Saó de Ponent disposa d'una dotació econòmica de 5.000 euros que aporta l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). A més, l'obra guanyadora serà publicada per Pagès Editors dins de la col·lecció Teatre de Butxaca. El premi és una iniciativa de Saó de Ponent amb el suport de l'IEI, la Diputació de Lleida i l'ajuntament de Mollerussa.

El projecte Saó de Ponent té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, a terres ponentines. Una bona mostra és aquest premi, que permet visualitzar la qualitat del treball que es produeix a les comarques lleidatanes.


Comentaris

envia el comentari