Catalunya Diari

Preocupació a l'Aeroport d'Alguaire pel tancament de la companyia Thomas Cook

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat creu que hi ha «marge» per buscar alternatives a l'empresa britànica per aquesta temporada d'hivern

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín | LleidaDiari.cat

El secretari general d'Infraestructures i Mobilitat del Govern, Isidre Gavín, no preveu que el tancament de Thomas Cook tingui un impacte «massiu» a l'aeroport de Lleida-Alguaire, on la companyia aèria britànica proveeix el 60% dels serveis aeronàutics que presta el touroperador Neilson. «Confiem que es podrà operar i que l'impacte sigui menor», ha explicat en conversa telefònica amb l'ACN. Tot i admetre que «no hi ha massa temps» per buscar un operador alternatiu abans que comenci la temporada d'hivern, ha opinat que Neilson té «marge» per a trobar altres empreses. 

Gavín ha argumentat que els britànics no són els proveïdors exclusius de l'aeroport i que és «més fàcil» fer qualsevol operació en temporada baixa. A més, ha volgut aclarir que Thomas Cook «no és l'operador d'Alguaire» sinó que prestava un servei a l'empresa que ha firmat el contracte amb el Govern, Neilson. 

S'han posat a buscar serveis alternatius

«El nostre client és Neilson i ens han assegurat que s'han posat a buscar serveis alternatius», ha afegit, abans d'afirmar que no té prou informació per valorar si el client de la Generalitat «feia bé o no d'operar amb Thomas Cook». Per Gavín, «encara és aviat per treure conclusions» i fer una previsió «exacta» de les conseqüències de la fallida dels britànics.

D'altra banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat no espera que el tancament de Thomas Cook pugui causar un efecte contagi en el sector, que es veu afectat pel refredament de l'economia a països com Alemanya i el Regne Unit i per l'augment preus del combustible. Segons ha dit, «ja feia temps que es veia que Thomas Cook passava per dificultats. No és una notícia del tot nova. Dit això, en absolut es pot pensar en una situació més general, si no tot el contrari, si una companyia deixa d'operar, altres voldran operar el seu servei».

Turistes suecs arribant a l'Aeroport d'Alguaire per marxar a esquiar a Andorra i la Val d'Aran
Turistes suecs arribant a l'Aeroport d'Alguaire per marxar a esquiar a Andorra i la Val d'Aran | ACN

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari