Catalunya Diari

Preocupació per l'augment de morts en la residència de Solsona

Les dues darreres defuncions s'han registrat des d'aquest dimarts a la tarda

Pla general del Centre Sanitari del Solsonès. Imatge del 19 de gener de 2020
La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona acumula 24 morts a causa del brot de coronavirusde Solsona proposa ajornar el Carnaval a l'estiu per l'augment de casos de covid-19 | LleidaDiari.cat

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona acumula 24 morts a causa del brot de coronavirus que s'hi va detectar a final d'any. Les dues darreres defuncions s'han registrat des d'aquest dimarts a la tarda. En aquests moments, el centre allotja 44 residents i 19 són fora, entre la residència d'Igualada, els domicilis i el sociosanitari del Solsonès.

La direcció de l'hospital informa que aquest dimecres sis persones més retornen a les seves habitacions. Per tant, entre dilluns i dimecres, 21 residents tornen a ocupar el seu lloc, amb els consegüents beneficis emocionals que això suposa per a ells, a més de començar a restablir les rutines i activitats regulars.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La decisió del Carnaval de Solsona

L'Associació de Festes del Carnaval de Solsona ha decidit canviar el format d'aquesta edició i suspendre tots els actes presencials i de carrer. La determinació es pren, segons asseguren en un comunicat, «per responsabilitat» i a causa de l'augment «descontrolat» de casos de coronavirus al Solsonès, una de les comarques que registra pitjors dades del país.

La decisió es va prendre aquest dissabte en una assemblea extraordinària en format telemàtic i, segons asseguren, està «desvinculada de qualsevol administració». De fet, l'Ajuntament s'havia mostrat partidari d'ajornar la 51a edició fins a l'estiu, però la majoria de membres de l'Associació han decidit tirar-lo endavant només en format telemàtic.

Els organitzadors del Carnaval de Solsona havien preparat una 51a edició marcada per la pandèmia, amb actes d'aforament limitat i totes les mesures de seguretat. A més, preveien la retransmissió en 'streaming' de tots els actes per poder-los seguir a través d'Internet. Finalment, però, s'ha decidit suspendre totes les activitats presencials i de carrer, i l'edició serà totalment telemàtica.

Es manté l'activitat 'L'aventura del Carnaval Infantil' per als menuts

Tot i això, es manté l'activitat 'L'aventura del Carnaval Infantil' per als menuts. Els infants que s'hagin inscrit rebran una carta amb activitats i missions relacionades amb el Carnaval que hauran de realitzar durant aquella setmana a casa seva. Les inscripcions estan obertes fins al 31 de gener. A més, l'organització vol realitzar alguna sorpresa telemàtica «per tal de mantenir el record de la festa més popular de la ciutat». Per altra banda, la presentació del 'Pop', el gegant inclusiu impulsat per l'Associació de Festes juntament amb Amisol i la colla gegantera, es durà a terme quan la situació sanitària ho permeti.


Comentaris

envia el comentari