Catalunya Diari

Preocupació pel brot de la soca britànica detectat en un poble del Segrià

En els últims set dies s'han detectat un total de 51 casos i el risc de rebrot se situa en 9.578 punts, el més alt de Catalunya

El poble de Seròs està vivint uns dies força complicats després que s'hagi descontrolat un brot de covid que, a més a més, pertany a la soca britànica. Actualment, la incidència acumulada a Seròs és preocupant, s'han detectat en pocs dies un total de 51 casos i el risc de rebrot se situa en 9.578 punts, el més alt de Catalunya.

Davant aquesta situació, des de l'Ajuntament de Seròs han fet diversos comunicats a les xarxes per tal d'aconsellar als seus veïns a què no surtin de casa si no és necessari i que, en el cas de fer-ho, s'apliquin totes les mesures preventives necessàries.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

És crucial la realització correcta de l'aïllament domiciliari dels afectats

Expliquen que «per tal de poder contenir l'expansió del virus és crucial la realització correcta de l'aïllament domiciliari dels afectats pel virus i dels contactes estrets» i, en aquest sentit, afegeixen que «insistim en el fet que s'han de complir estrictament, almenys, deu dies d'aïllament domiciliari per assegurar que no es contagien altres persones».

Tanmateix, recorden que cal tenir en compte que la soca britànica és la majoritària a la població del Segrià i que aquesta, es transmet molt més ràpidament i més enllà dels deu dies des de l'inici dels símptomes. «És per això que tot i no tenir simptomatologia, un contacte estret ha de complir l'aïllament domiciliari i familiar per poder frenar l'augment de casos», sentencien.

La versió d'Educació

El Departament d'Educació ha negat aquest dimecres que el focus del brot de covid-19 a Seròs (Segriàsigui l'escola. Fonts de la conselleria han apuntat a l'ACN que han estudiat les dades i es pot afirmar que el centre escolar no és l'origen de la cinquantena de casos que s'han detectat al municipi.

Les mateixes fonts han recordat que l'escola mai és punt de propagació, sinó que és un reflex de què passa a l'entorn. Si a la societat hi ha casos, als centres educatius també. L'alcalde de Seròs, per la seva part, havia afirmat que l'origen del brot era l'escola del municipi.


Comentaris

envia el comentari