Catalunya Diari

Presenten el nou projecte de Centre de Dia per a gent gran d’Almacelles

Amb una inversió de 190.000 euros el projecte preveu aprofitar al màxim l’estructura edificada actual

Imatge de la reunió de l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, amb l'arquitecte
Es presenta el nou projecte de Centre de Dia per a gent gran d’Almacelles | LleidaDiari.cat

L'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha rebut aquesta setmana el projecte constructiu del nou Centre de Dia per a la gent gran d'Almacelles de la mà de l'arquitecte de l'empresa BR29, la qual, s'encarregarà de les obres.

Aquest projecte contempla l'adequació de l'antiga Residència d'Avis de la població perquè pugui acollir els usuaris que fins al mes de març es beneficiaven dels serveis que oferia el Centre de Dia, que estava hostatjat en la nova Residència Municipal d'Avis del Parc d'Europa i que, arran de la crisi sanitària de la covid 19, va veure's obligat a tancar segons les directrius del Govern de la Generalitat de Catalunya.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Uns 27 usuaris van quedar desassistits d'aquest servei

Uns 27 usuaris amb diferents tipus de dependències van quedar desassistits d'aquest servei tan ben valorat, fet que va comportar un perjudici important, tant per part dels usuaris com de les famílies que es van haver de fer càrrec d'aquestes persones. Davant d'aquest escenari, l'Ajuntament d'Almacelles va valorar la possibilitat de condicionar les antigues instal·lacions del que havia estat la Residència d'Avis de la població fins al 2015 en què va deixar de donar servei, i encomanar a l'empresa BR29 Arquitectes la redacció del projecte de nou Centre de Dia que s'acaba de presentar.

Amb una inversió de 190.000 euros el projecte preveu aprofitar al màxim l'estructura edificada actual, amb l'adequació d'un gran menjador, una sala de físioteràpia, banys adaptats, infermeria i la possibilitat d'ampliacions futures i la possibilitat, si es dona el cas, de fer una zona de co-living (apartaments tutelats) per a persones amb poca dependència. També es preveu l'arranjament general dels paviments i permetre l'accessibilitat a tot el recinte actual, amb l'ampliació de la zona pavimentada de la banda sud en contacte amb la zona verda ja existent (pistes de bitlles i petanca) i la millora de la il·luminació exterior.

 

Millores de l'antiga Residència d'Avis i el condicionament de les façanes i tancaments exteriors

L'Ajuntament també preveu l'asfaltament de l'entorn de l'antiga Residència d'Avis i el condicionament de les façanes i tancaments exteriors. El projecte s'exposarà, en un primer moment, amb els treballadors de la Residència Municipal d'Avis per si tenen a bé aportar algun suggeriment o criteri addicional, i també amb les famílies dels usuaris/àries del Centre de Dia, a fi que restin assabentats del nou projecte.


Comentaris

envia el comentari