Catalunya Diari

Presenten 600 signatures contra la peatonalització total del Passeig de Tremp

L'Associació de Veïns, Comerciants i Amics del Passeig es manifesta en contra d'aquesta decisió «unilateral i improvisada» de l'Ajuntament

Passeig de Tremp
Pla general del Passeig de Tremp on s'ha prohibit totalment aparcar | LleidaDiari.cat

L'Associació de Veïns, Comerciants i Amics del Passeig han presentat 600 signatures en contra de la conversió en zona de vianants total del Passeig de Tremp. Aquesta agrupació creu que es tracta d'una decisió «unilateral i improvisada» de l'Ajuntament de tancar al trànsit el Passeig i diversos carrers adjacents i impedir-ne totalment l'aparcament.

Des de l'Associació afirmen que les obres de remodelació del Passeig, nou clavegueram i nova urbanització, que han durat més de quinze mesos, «han perjudicat greument tant el comerç de la zona com la vida ciutadana d'aquest centre neuràlgic de la Ciutat». Els comerciants afirmen que «les pèrdues econòmiques sofertes pels comerços són quantioses» i consideren que «s'incrementaran per la impossibilitat d'accedir en cotxe a la zona». 

L'obra ha suprimit totalment el centenar llarg d'aparcaments del Passeig i carrers adjacents.

  

L'Associació ha exposat que s'ha tancat al trànsit amb fitons, i no s'ha habilitat ni una sola plaça d'aparcament nova ni a prop de la zona afectada ni en tota la ciutat. La recollida de signatures continua amb l'objectiu d'aconseguir-ne el número més gran possible i poder reclamar a l'Ajuntament que «rectifiqui i consensuï mesures adequades a les necessitats reals de tots els col·lectius usuaris de la zona».

 

Altres notícies del Pallars

L'Associació Doctor X i l'Associació Esportiva Pallars han organitzat, aquest dimarts, una jornada de neteja del riu Noguera Pallaresa, en el tram que va de Llavorsí fins a Sort. Es tracta d'una activitat que fan cada temporada per tenir un entorn cuidat i net però també per temes de seguretat de cara a les persones que practiquen esports d'aventura d'aigua com el piragüisme o el ràfting. En les campanyes anteriors es va retirar una tona de ferralla i en aquesta el volum de brossa serà similar. Els voluntaris s'han repartit en equips i han rastrejat les vores del riu.

Amb bosses d'escombraries han retirat tots els plàstics, ampolles o llaunes que han localitzat i amb l'ajut de dues barques de ràfting han accedit a les zones més complicades. En total han participat en aquesta activitat una cinquantena de voluntaris i han demanat més implicació de tots els usuaris del riu per mantenir-lo net i cuidat.

Un voluntari traient les deixalles d'una barca
Pla general d'un voluntari traient les deixalles d'una barca | LleidaDiari.cat

 

 


Comentaris

envia el comentari