Catalunya Diari

Presenten la tercera edició del Festival OleaTerra de la Granadella

Es farà els dies 16 de juny i 14 de juliol i uneix vàries disciplines amb l’objectiu d'impulsar l'oleoturisme i donar a conèixer la cultura de l'oli
Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del festival OleaTerra 2018-Escenaris d'Art, que enguany arriba a la seva tercera edició a la Granadella. Es farà dissabte vinent i el 14 de juliol amb les propostes artístiques de Maria Hinojosa & Eduard Iniesta, Miguel Castellano i The Jazz Gangs. La presentació ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; de Carlos Gibert, alcalde de la Granadella; i de Txus Montejano, una de les responsables de l'organització del festival. En la seva intervenció, Enric Mir ha aplaudit una iniciativa que busca la «promoció del territori d'acord amb unir patrimoni, paisatge, la cultura de l'oli i gastronomia», i que s'articula en propostes artístiques que posen en valor «les singularitats de la Granadella».

  

OleaTerra-Escenaris d'Art és, com ha explicat Carlos Gibert, una innovadora proposta artística que uneix diferents elements i llenguatges artístics amb la cultura de l'oli, tot plegat amb la voluntat «d'impulsar l'oleoturisme i donar-lo a conèixer amb un seguit d'espectacles singulars que despertin l'interès per descobrir les peculiaritats d'aquesta comarca», en un projecte que ja té set anys de vida i que fa altres propostes més enllà de les actuacions. Com és habitual, les actuacions que formen el cartell d'OleaTerra 2018 tindran en compte el paisatge en el qual es contextualitzen. Així, l'hora de començar els espectacles serà al capvespre i les dates coincidiran amb llunes plenes, i se celebraran en indrets singulars de la Granadella, sempre atenent a la cultura de l'oli i a les particularitats del paisatge i del patrimoni cultural de la població.

 

Com ha detallat Txus Montejano, la primera d'aquestes actuacions arribarà dissabte vinent a les 21.30 hores i consisteix en una doble proposta. D'una banda, una nit amb «Òpera als Antics Dipòsits d'Aigua», amb la soprano Maria Hinojosa Montenegro (soprano) i el músic Eduard Iniesta, dos intèrprets de reconeguda fama que «s'uniran per primer cop per oferir un concert inèdit», amb àries d'òpera famoses, estàndards de jazz, fados i fins i tot alguna cobla, totes elles peces triades per aquest escenari. D'altra banda, una exposició de fotografia projectada sobre pedra del prestigiós creador Miguel Castellano, una mostra titulada «Presència» que està formada per vint imatges que s'emmarquen dins del gènere de fotografia urbana de carrer.

 

La segona nit de l'OleaTerra arribarà el dissabte 14 de juliol, a les 21.30 hores, en un camp d'oliveres amb encant, on el trio The Jazz Gangs oferirà una nit de «Jazz entre oliveres». Aquesta formació eclèctica farà un recorregut a estàndards de jazz, seguint el projecte del bateria Carles Domingo, que estarà acompanyat per Jaume Martínez a la guitarra i David Bayés al contrabaix, tots ells músics amb experiència en el teatre musical, en la docència i al damunt de l'escenari, amb més de 60 actuacions a l'any i un repertori que passa pel swing, la bossa nova, el bop i el boogaloo.Comentaris

envia el comentari