Catalunya Diari

El president del Pallars Sobirà demana fer un front comú pel Pirineu

La Diputació de Lleida aposta per 'estar al costat del territori' implementant serveis bàsics

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló
La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló | LleidaDiari.cat

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, ha reivindicat aquest divendres fer un front comú per defensar el Pirineu. Ho ha fet en el marc de les tres jornades 'El Pirineu: nous reptes i propostes vertebradores', a Sort, de les quals Isús n'ha agraït l'organització però ha anat més enllà i ha demanat posar en marxa les conclusions que se n'extreguin. La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presentat la jornada i ha destacat l'aposta de l'ens provincial per «estar al costat del territori» implementant serveis bàsics. Perelló ha remarcat que la demarcació de Lleida suposa una tercera part del territori de Catalunya i només el 6% de la població, xifra que s'agreuja quan es parla del Pirineu.

Sort ha acollit la segona de les tres jornades 'El Pirineu: nous reptes i propostes vertebradors' centrant-se específicament en els serveis públics i el despoblament. La presidenta de la Diputació ha assenyalat la importància de buscar solucions pel despoblament històric d'aquestes comarques i noves maneres de prestar serveis. A tall d'exemple Perelló ha citat la necessitat de disposar d'uns bons serveis sanitaris i accés a les noves tecnologies. De la seva banda, Carles Isús ha dit del Pirineu que són els «grans prestadors de serveis ambientals» i ha demanat inversió per compensar aquest servei. Pel president comarcal s'hauria de posar ordre al «desgavell» de normatives i lleis que hi ha en vigència i ha demanat adaptar-les a la realitat actual del Pirineu i a la seva gent i ha dit que s'haurien de fer en consens amb el territori i no d'esquena amb aquest.

La jornada ha reflexionat sobre les dificultats que té la població pirinenca per accedir als serveis que demana i exigeix una societat moderna, circumstància que penalitza la preservació del poblament històric. S'imposen noves fórmules de prestacions de serveis i de finançament que permetin gaudir d'unes condicions de benestar satisfactòries tant en l'àmbit dels serveis públics com dels privats, ha dit Perelló.


Comentaris

envia el comentari