Catalunya Diari

El préssec tornarà a ser el producte estrella de la 26a fira d’Alfarràs

Se celebrarà els dies 5 i 6 d’octubre i tindrà des de rutes ornitològiques, música, jornades i ponències, passant per les exposicions de cotxes antics, gastronomia, o tallers i acabant pels concursos i homenatges

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La diputada Helena Martínez i el diputat Ramon Cónsola han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 26a Fira del Préssec d'Alfarràs, que se celebrarà els dies 5 i 6 d'octubre. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de la regidora de Fires i Festes d'Alfarràs, M. Rosa Gràcia, i de la regidora de Cultura i Joventut, Margareth Ojeda.

Una edició més, el programa de la fira ofereix un ampli ventall de possibilitats als visitants, amb activitats que van des de les rutes ornitològiques, música, jornades i ponències, passant per les exposicions de cotxes antics, gastronomia, o tallers i acabant pels concursos homenatges. En aquest sentit s'ha manifestat Ramon Cónsola que ha dit que, tot i que la pagesia no està passant per uns bons moments, certàmens com aquests ajuden a dinamitzar-lo i a donar a conèixer l'esforç i el treball que fa tota la gent que dedica la seva vida al camp. Helena Martínez ha destacat, per la seva banda, que aquesta fira barreja a la perfecció àmbits com el de la gastronomia amb els de l'oci.

Les activitats estan directament relacionades amb el préssec

Així, les activitats que estan directament relacionades amb el préssec el dia 5 es faran ponències a l'Escola Agrària, sobre 'Reptes de futur del Préssec de Pinyana', o la presentació dels plats del concurs gastronòmic, categoria "postres amb préssec de Pinyana" d'Alfarràs, que tindrà lloc a l'Ajuntament. A la tarda destaca l'elecció dels millors préssecs en les categories groc i roig; o la 'Cuita del préssec', demostració del procés d'elaboració del préssec en conserva, a càrrec de l'Associació de Mestresses de Casa i del Grup d'Esplai El Segrià d'Alfarràs, a l'estand del Tast Gastronòmic de l'Ajuntament.

Per la jornada del diumenge dia 6 es repetirà la demostració del procés d'elaboració del préssec en conserva; la xerrada a càrrec de la dietista i nutricionista, Naila Martínez, sobre «Aprendre a llegir etiquetes que no duu el préssec», i els concursos gastronòmic, el 'Corre-préssec', a la millor tapa amb préssec, i els trofeus als millors préssecs groc i roig.

El XIV Màster de Pesca a mosca del Ribagorçana 2019

Aquesta activitat central es combina, per exemple, amb el XIV Màster de Pesca a mosca del Ribagorçana 2019, que se celebrarà els dos dies, l'exposició de cotxes antics del Club de Vehicles Històrics de Lleida, al recinte firal; la presentació de la pàgina web «e-RRÀS, Alfarràs Online» a càrrec de l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Alfarràs; o la xerrada a càrrec de Miguel Garcia Redondo sobre "Què és l'orgonita? Per a què serveix?" organitzat per la botiga Espígol d'Alfarràs.

Margareth Ojeda ha destacat la importància del canvi d'ubicació de la fira, desplaçant-se fins al centre de la vila, per recuperar la presència dels comerços locals. D'aquesta manera, en només un any s'ha passat de tenir dos comerços locals a una trentena, dels 60 que hi ha previstos. Destaca també l'homenatge que es farà el mateix diumenge als esportistes d'elit Maria Banlles i José Gómez.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari