Catalunya Diari

El pressupost pel 2020 a les Borges Blanques creix prop d’un 24%

Mir ha afegit la reforma de dos vials i de la seva xarxa de sanejament, tal com estava compromès

Imatge d'un ple a l'Ajuntament de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

El nou pressupost municipal per a l'any 2020 de l'Ajuntament de les Borges Blanques, contempla un augment per valor d'1.767.969,11 euros, el que suposarà un augment del 23,61%, respecte al pressupost d'aquest any 2019, i se situarà en un total de 9.255.007,11 euros.

En aquest sentit, l'alcalde Enric Mir ha exposat que la majoria d'aquests nous recursos provenen d'aportacions externes d'altres administracions, per a poder afrontar la construcció de l'arxiu comarcal, el nou camp de futbol 7 i els nous vestidors, la renovació d'una part de l'enllumenat més deficient dels carrers, i la reparació tant de l'espai de la Font Vella com dels camins malmesos pels aiguats de finals d'octubre; i l'ajut per finançar una estació de recàrrega, de nova generació, per a vehicles elèctrics.

La reforma de dos vials i de la seva xarxa de sanejament

Pel que fa a les actuacions previstes, Mir ha afegit la reforma de dos vials i de la seva xarxa de sanejament, tal com estava compromès, com és una part del carrer Montserrat juntament amb el carrer Pau Macià, i a la vegada el primer tram del Raval de Lleida, fins a la plaça Ramon Arqués. L'alcalde ha indicat que també contemplen l'inici de les obres del nou Teatre polivalent i la substitució del sistema de refrigeració i ventilació del pavelló poliesportiu, més eficients i més adequats en l'àmbit sonor per a representacions. Finalment, també preveuen incorporar al Parc del Terrall una instal·lació molt necessària com és un bany públic.

Més de 2 milions i mig al capítol d'inversions

Mir, que també ostenta la cartera d'Hisenda, ha senyalat que «Possiblement, la ciutadania es preguntarà com aconseguim un gruix d'inversions com aquest, per valor de 2.645.959,77 euros, i poc habitual al nostre Ajuntament, sobretot si tenim en compte que el pagament a proveïdors està completament sanejat i hem rebaixat a menys de la meitat l'endeutament heretat. Doncs, en part és gràcies a haver liquidat el préstec més important existent, que ha durat 15 anys, subscrit l'any 2004 per valor de 4,2 milions d'euros, per eixugar els deutes contrets fins al moment i pendents de pagament. Per tant, això suposa un estalvi significatiu, passant d'amortitzar 445.000 euros encara el 2019 a 177.000 euros per aquest 2020. I en aquesta mateixa línia hem de mencionar les concessions municipals, com és la gestió de l'aigua i altres espais de titularitat municipal, que suposaran uns majors ingressos de prop de 150.000 euros».

La resta de capítols

Finalment, per capítols, destaquen el capítol 2, destinat a despesa corrent, manteniment i serveis, per un import de 2.973.321 euros; seguit del número 6, el d'inversions -definit anteriorment-; i el de personal propi, el capítol 1, que puja 2.579.010 euros; i continua amb el capítol 4, destinat a transferències corrents a altres administracions, subvencions a entitats, convenis, línies d'ajuts a la Promoció Econòmica i altres despeses similars, que ascendeix a 842.052,50 euros.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari