Catalunya Diari

El preu de la llum tornarà a fregar màxims històrics aquest dimarts

Se situarà en els 106,27 euros per MWh i en cap moment se situarà per sota els 100 euros

El preu de la llum segueix pujant i tornarà a acostar-se a màxims històrics després que hagi quedat fixat a 106,27 euros per MWh per a tot l'Estat espanyol i també per a Portugal davant els 103,07 euros d'aquest dilluns, segons OMIE, que és l'operador designat per a la gestió diària de l'electricitat a la Península.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!D'acord amb els seus indicadors, el preu màxim s'assolirà entre les nou i les deu del matí amb un total de 113,51 MWh i en cap moment del dia se situarà per sota dels 100 MWh, ja que el mínim durant aquest dimarts serà de 100,85 euros MWh.
 

El rècord absolut es va registrar el passat 21 de juliol amb 106,57 euros i el mercat majorista va seguir amb uns valors molt elevats en les jornades següents, amb algunes jornades per sota els 100 euros MWh. 

Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre
El preu de la llum tornarà a fregar màxims històrics aquest dimarts | Pixabay

Aquest dilluns: tercer preu més alt històric

Els 103,07 euros d'aquest dilluns és el tercer preu més alt de la història després del màxim del 21 de juliol. El segon preu més alt va ser l'11 de gener del 2002, quan es va situar en els 103,76 euros.
 

Aquest dilluns, l'associació de consumidors Facua ha reclamat al govern espanyol que modifiqui les regles de la subhasta, mantingui el 10% de l'IVA de forma permanent i estableixi un nou bo social, després de l'augment registrat en el conjunt del mes de juliol d'un 36,2%, és a dir, uns 23 euros més que fa un any. D'aquesta manera, la factura mensual d'un usuari mitjà ha quedat fixada en 85,34 euros.

El 20 de juliol es va registrar el preu més alt de l'última dècada

El preu mitjà de la llum en el mercat majorista va ser el 20 de juliol, d'un import de 101,82 euros per megawatt hora (MWh), segons OMIE. El preu màxim es va registrar entre les nou i les deu del matí, amb 111,36 euros per MWh, i el mínim, de 94 euros per MWh, es va assolir entre les quatre i les cinc de la matinada.

La mitjana d'aquest dimarts va representar el segon preu més car de la història i el més alt en una dècada, segons FACUA. L'import més elevat es va registrar l'11 de gener de 2012, amb 103,76 euros. 


Comentaris

envia el comentari