Catalunya Diari

El preu de la llum marcarà un nou rècord per cinquè dia consecutiu aquest divendres

L'import mitjà del MWh a l'Estat se situarà en els 117,29 euros, amb pics que superaran els 128 euros per MWh

Per cinquè dia consecutiu, el preu de la llum a l'Estat marcarà un nou rècord aquest divendres. Coincidint amb l'arribada de l'onada de calor, l'import mitjà del MWh se situarà en els 117,29 euros, una xifra superior als 115,83 euros registrats aquest dijous, segons les últimes dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE).
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La franja horària més barata serà entre les quatre i les cinc de la matinada, tot i que el preu serà de 101,52 euros per MWh. El pic més alt serà entre les nou i les deu de la nit, quan l'electricitat es pagarà a 128,54 euros per MWh. Arran de l'increment dels últims dies, són cada vegada més les veus que demanen una reforma de la tarifa de la llum i una rebaixa dels tipus impositius a l'Estat.

Imatge d'una bombeta encesa penjant del sostre
El preu de la llum marcarà un nou rècord per cinquè dia consecutiu aquest divendres | Pixabay

Cinquè dia consecutiu

L'increment dels últims dies es deu a la previsió d'un major consum amb vista a l'onada de calor d'aquesta setmana, així com l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni,una menor contribució de l'energia provinent de fonts renovables o les baixes reservar de gas a Europa. 
 

L'escalada de preus va començar el dilluns passat, quan l'import de l'electricitat es va situar en els 106,57 euros per MWh. L'endemà va pujar als 111,88 euros per MWh, i aquest dimecres marcarà la xifra històrica de 113,99 euros.

A banda de les xifres registrades durant els últims tres dies, també destaquen els preus de 106,57 euros per MWh corresponents al 21 de juliol i de 106,27 euros del 3 d'agost. En menys d'un mes, el preu de la llum a l'Estat espanyol ha marcat els cinc imports més elevats de la història pel que fa a la subhasta diària.

Màxim d'aquest dimecres

El preu de la llum d'Espanya va tornar a batre el seu rècord històric per tercer dia consecutiu aquest dimecres. Segons les últimes dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE), l'import mitjà del MWh va ser de 113,99 euros, per sobre els 111,88 euros per MWh registrats aquest últim dimarts.
 

El preu mínim de la llum va ser de 99,48 euros per MWh, mentre que el màxim es va enfilar fins als 125,43 euros per MWh.


Comentaris

envia el comentari