Catalunya Diari

Primeres restriccions de trànsit a la C-14 pels treballs previs a l'excavació del túnel de Tresponts

Es preveu que s'allarguin dos mesos per preparar els terrenys i construir un drenatge per on s'abocarà l'aigua que pugui sortir al seu interior

Imatge de les obres a la C-14
Imatge de les obres a la C-14 | LleidaDiari.cat

Les tasques de preparació de l'espai on es començarà a excavar, el mes vinent de març, el túnel de Tresponts comporta des d'aquest dimarts restriccions en el trànsit de la carretera C-14 entre Organyà (Alt Urgell) i el desviament cap al nucli Montant de Tost. Els operaris han començat a instal·lar a primera hora del matí barreres de formigó en una part dels vorals de la via, per la qual cosa ha estat necessari donar pas alternatiu a la circulació. A banda de protegir els talussos i esbrossar el terreny, els treballs de les setmanes vinents se centraran en la construcció d'un drenatge, que passarà per sota de la carretera actual, per on s'abocarà l'aigua que pugui sortir de l'interior del túnel un cop es comenci a excavar, segons ha explicat l'alcalde d'Organyà, Cel·lestí Vilà.

Les afectacions en el trànsit es produiran entre les vuit del matí i les sis de la tarda de dilluns a dijous laborables i de vuit del matí a tres de la tarda els divendres. L'objectiu és minimitzar-ne l'impacte tenint en compte que la via suporta un elevat volum de vehicles, sobretot en cap de setmana. L'alcalde d'Organyà ha explicat que les restriccions no s'allargaran durant tota aquesta franja horària, sinó que la majoria seran per ocupar, en diversos moments del dia, un o dos carrils de la carretera per un període d'uns deu o quinze minuts.


Comentaris

envia el comentari