Catalunya Diari

Nova esllavissada a la carretera del Port del Comte que endarrereix l’obertura

L’accés principal directe des de Solsona a l’estació d’esquí romandrà tancada 15 dies més per culpa d’un nou despreniment al mateix lloc

Estat de la neu al Port del Comte
Estat de la neu al Port del Comte aquest pont de desembre  | @portdelcomte

Males notícies pels esquiadors que vulguin esquiar a Port del Comte perquè les properes dos setmanes continuaran donant una gran volta per Sant Llorenç de Morunys si volen accedir a l’estació. L’empresa que treballava en la neteja d’aquesta via no pot garantir el seu complet sanejament fins després del Pont de desembre.

Són pitjors notícies per a les pistes d’esquí i el seu equip humà, ja que la volta per accedir-hi és incòmoda i evita que hi vagin més esquiadors perquè segur que hi ha qui prefereix anar a unes pistes més accessibles amb menys temps.

La carretera està tallada des de mitjans del mes d’octubre a causa de dos esllavissades en dos dies, provocades per les nevades del octubre. El director del Port del Comte, Albert Estella, informava que començaven la temporada el 1 de desembre sense la via principal però no imaginava que s’allargaria quinze dies més. 

Lamenta que és un problema, tot i afegir cartells explicatius a les vies d’accés i la informació difosa, «hi ha molta gent que ens ha trucat perquè s'havien quedat a coll de Jou i havien vist la carretera tallada». És un fet que perden clients per culpa de l’esllavissada.

Imatge de l'esllavissada del Port del Comte
Imatge de l'esllavissada del Port del Comte | Arxiu

 

Al problema de la carretera, s’afegeix que la neu s’està fonent molt ràpid

Estella valora aquest inici del pont de desembre amb optimisme, dijous hi havia esquiadors a les pistes, però recorda altres ponts amb més clients. Estella aprecia que tot i la desinflada de les expectatives del principi de la temporada, quan a primers de novembre hi havia quasi un metre de neu, «qui ha volgut esquiar, ho ha fet, i esperem que les temperatures baixin en els propers dies» per poder produir més neu en les cotes inferiors, on la qualitat de la neu és pobre.

Port del Comte espera augmentar l’afluència durant les jornades de divendres i dissabte, aprofitant també que baixen les temperatures i puguin obrir més quilometres esquiables, al sector de la Estivella, la orientació més al nord del domini esquiable.


Comentaris

envia el comentari