Catalunya Diari

Procés participatiu per escollir la nova bandera de les Borges Blanques

Els interessats en participar podran votar entre el 29 d'octubre i el 18 de novembre

Proposta 1 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques.
Proposta 1 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques busca nova bandera. És per això, que el Consistori iniciarà el proper dilluns, dia 29 d'octubre, un procés participatiu per escollir aquest element, amb l'objectiu que el triat sigui el que millor representi a la ciutat. Hi podran participar totes les persones que estiguin empadronades en aquest municipi garriguenc. El canvi de bandera també se suma a l'adopció d'un nou escut; una decisió presa en el ple de l'octubre de 2017, ara fa un any, ja que l'actual no complia amb la legislació vigent, ni amb la normativa heràldica.

Els elements de l'escut s'han de fonamentar en fets geogràfics i/o històrics, en característiques pròpies a la corporació o en el seu propi nom, tal com marca la Llei municipal i del règim local de Catalunya. O en qualsevol cas, han de respectar les normes de l'heràldica. L'escut de Borges antigament no ho complia i és per això que al 2017 es va decidir canviar-lo. Ara amb el canvi, el nou escut va corregir algunes anomalies que tenia, com la presència d'una vaca en lloc d'un bou o la corona superior, elements que no corresponen a la història del municipi. El mateix passarà amb la nova bandera oficial, que també corregirà alguns elements.

Proposta 2 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques.
Proposta 2 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

 

Els ciutadans interessats en donar la seva opinió respecte a les tres propostes que es plantegen per ser bandera oficial del municipi de les Borges Blanques podran votar entre el dilluns dia 29 d'octubre i el diumenge dia 18 de novembre. Ho podran fer totes aquelles persones que estiguin empadronades a les Borges i que tinguin més de 16 anys. Els participants només podran votar una única opció. Els interessats en formar part d'aquest procés poden votar a través del formulari imprès que trobaran als tòtems ubicats a l'Ajuntament de les Borges Blanques i a la Biblioteca Comarcal de la localitat; i/o de forma digital, a través de la pàgina web www.lesborgesblanques.cat.

Proposta 3 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques.
Proposta 3 per convertir-se en la nova bandera de les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari