Catalunya Diari

Un professor d'Agramunt, a l'Urgell, es fa un canal didàctic a YouTube

El docent ja compta amb més de 500 subscriptors i centenars de visites

 

Ricard Bertran, el professor «youtuber» d'Agramunt
Ricard Bertran, el professor «youtuber» d'Agramunt | YouTube

Una de les plataformes més famoses d'internet per compartir vídeos en línia és YouTube, creada l'any 2005 a Califòrnia, Estats Units, i comprada poc després per la multinacional Google, l'any 2006, convertint-se en el que coneixem ara. 

 

A YouTube es poden trobar vídeos de tot tipus de temàtiques, des de bromes, fins a notícies, passant per vídeo blogs i, el que més ajuda, professors virtuals. Aquest és el cas de Ricard Bertran, un professor d'Agramunt, a l'Urgell, que s'ha convertit en «youtuber». D'aquesta manera Bertran el que vol és apropar tot el contingut pedagògic impartint lliçons als seus alumnes, i a tots els que vulguin aprendre, a través del canal de YouTube que té i ha anomenat «Youtumestre».

 

«Youtumestre», el nou canal del professor Bertran

No és el primer cop que Ricard Bertran fa un pas més enllà que altres professors, també és l'autor del conte 'Un petó de xocolata', un projecte didàctic a les escoles per tal de poder divulgar la tradició de la xocolata a la pedra d'Agramunt gràcies a unes fitxes didàctiques i representacions teatrals.

 

Però ara, aquest professor de sisè de primària de l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega ha volgut evolucionar i aprofitar les eines que proporcionen les noves tecnologies per aconseguir que els alumnes puguin apropar-se als continguts educatius d'una manera més còmoda i actual: els vídeos.

 

D'ençà que al centre educatiu de Tàrrega es va realitzar unprojecte sobre mitjans de comunicaciódurant el curs passat, Ricard Bertran va començar a donar voltes a la idea de fer-se un canal a YouTube i així poder compartir els seus coneixements d'una forma divertida i didàctica a través d’aquesta plataforma digital.

Ricard Bertran en el seu canal «Youtumestre»
Ricard Bertran en el seu canal «Youtumestre» | YouTube

Ja compta amb més de 500 subscriptors i centenars de visites

Així va ser com va néixer el canal «Youtumestre» d'aquest docent d'Agramunt on, des de la primera lliçó compartida, va aconseguir centenars de visualitzacions i molts comentaris de part dels seus alumnes i, fins i tot, d'exalumnes. A més a més, en aquest moment ja compta amb més de 500 subscriptors. 

 

Segons explica, «de tots els cops que he explicat aquests conceptes a classe, amb el vídeo va ser com van quedar més clars». A més, també afirma que «fer servir el mateix codi que els alumnes fa que s’estableixi una complicitat i un respecte més gran».

 

En Ricard Bertran va néixer a Agramunt i durant un temps va ser el director de l'Escola de Música del municipi, per després passar a ser professor de primària a l'escola de Tàrrega. Ara, el «youtuber» assegura que aquest tipus de sistema tan modern té completament enganxats els escolars que accepten sense cap mena de dubte les noves classes virtuals.Comentaris

envia el comentari