Catalunya Diari

Professors de l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell utilitzen el centre per veure partits de futbol en horari no lectiu

Ensenyament no en tenia coneixement però argumenta que no s'està fent res «incorrecte» i que és una dinàmica de «cohesió» entre professors dins la «normalitat»
Aquesta pràctica de visionar partits de futbol de pagament s'ha portat a terme de forma reiterada durant els últims quatre o cinc anys. | LleidaDiari.cat

Professors i persones alienes a l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell utilitzen les instal·lacions del centre per veure els partits televisats del Barça quan aquests són de pagament. Aquestes trobades tenen lloc a la sala d'actes on hi ha un projector i una pantalla. Segons s'ha pogut comprovar, en els dos darrers partits de lliga jugats pel Barça en diumenge a la tarda-vespre, diferents professors amb alguns amics accedien al centre i en sortien més tard, coincidint amb l'horari de finalització del futbol. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha reconegut no ser coneixedor d'aquesta pràctica i després de consultar-ho amb els implicats ha dit que no s'està fent res «incorrecte» i ho ha emmarcat dins la «normalitat» de les «dinàmiques de grup» per afavorir la cohesió entre professors.

Entre el professorat que es pot veure a les imatges captades dels que han anat a veure el futbol els darrers dos diumenges hi ha el coordinador de l'Institut, Jordi Grau, el professor de filosofia, Jordi Escudé, el nou cap d'estudis, Enric Usach, i un exprofessor. A més, cada cop que hi ha hagut partit els professors han estat acompanyats per entre quatre i cinc persones més alienes al centre. Les imatges on es pot veure aquest moviment a l'accés al centre educatiu corresponen al diumenge 19 de febrer a les 20.45 hores, a l'inici del partit que va enfrontar el Barça amb el Leganés, que va finalitzar a les 23.05 hores, i al que va enfrontar als blaugranes amb l'Athletic de Madrid el diumenge 26 de febrer amb hora d'inici a les 16.15 hores i final a les 18.05 hores.


Segons fonts properes, aquesta pràctica de visionar partits de futbol de pagament s'ha portat a terme de forma reiterada durant els últims quatre o cinc anys a les instal·lacions del centre educatiu de la capital alt urgellenca, principalment en jornades no lectives i per tant sense activitat escolar a les instal·lacions.

Aquestes trobades tenen lloc a la sala d'actes on hi ha un projector i una pantalla. | LleidaDiari.cat

 

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha assegurat no tenir coneixement d'aquesta pràctica i després de parlar amb els implicats ha explicat que entenen que no s'està fent «res d'incorrecte», ja que «és relativament habitual» i depèn de cada centre, el fet de tenir unes propostes en horari fora de lectiu, entre setmana o en cap de setmana, que puguin partir d'una «organització informal» per trobar-se professors, per fer «dinàmiques de grup o propostes de convivència on es poden trobar per fer un dinar o una activitat».

 

Segons Cullerés, són professors del centre o altres centres que «es troben i fan un ús d'aquest equipament previst». I afegeix: «Aquí a la Seu es trobaven i si hi havia una despesa la cobrien entre els assistents que feien l'activitat com altres activitats es fan en aquest centre o altres centres». Per tot plegat, el director ha destacat que davant d'aquesta situació «tot i no tenir-ne coneixement, normalitat en uns fets que són habituals en els centres».

 

Cal recordar que l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell és on el passat mes de gener la direcció va haver de prendre la decisió de retirar una càmera de videovigilància de dins d'una aula. En aquell moment, ja es va comentar que centre tenia la voluntat de col·locar càmeres en diferents punts per enregistrar imatges de les classes amb l'alumnat per evitar conflictes. L'afer però va generar polèmica i finalment es va fer marxa enrere amb aquesta iniciativa.Comentaris
Jordi Porter
Em sembla vergonyós que us sembli vergonyós i una forma lamentable de fer periodisme. I no m' agrada el futbol.
Pep
Tots amb les mans al cap per collonades però dels 16.000 milions que no tornen ja no en parla ningú. Això és una vergonya
pericaire
Ja sabem on anar a veure el futbol!!!
Jordi
Vergonyós el vostre periodisme, que no m'enteri que us quedeu a la redacció per veure partits o similar... crec que hi han coses mes interessants on dedicar el vostre temps! Ps. I no soc ni profe ni usuari simplement un ciutada de la seu
Joan
Aquest fet no em sembla gens important. És més preocupant les poques ganes d'ensenyar que tenen alguns professors, les poques ganes de motivar als alumnes, la poca empatia, la incontinència a l'hora de posar amonestacions absurdes, els comentaris desafortunats, ments tancades i antiquades, en fi... decepció absoluta amb la direcció d'aquest centre.
Jo
Noticia de merda
Jordi
Què esteu necessitats d'audiència per generar aquests titulars fora de lloc i sense cap tipus d'importància?
roger
Es una cosa q porta anys fent-se, ningu se n ha amagat mai... esta fora de lloc desprestigiar el professorat

envia el comentari