Catalunya Diari

Programa d'inserció laboral per estudiar FP Dual remunerada a Alemanya

La iniciativa està adreçada a joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur
Presentació del projecte a Tàrrega | LleidaDiari.cat

Tàrrega ha acollit aquest dimarts la presentació del programa d'inserció laboral CatAzubi perquè joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur puguin cursar FP Dual remunerada a Alemanya. La iniciativa combina la formació a les aules amb experiència laboral, ja que els joves seleccionats també treballaran com a mà d'obra qualificada en empreses de serveis, sòcio-sanitàries i d'hostaleria del país germànic. El programa, dinamitzat per Bridge4Mobility (B4M), compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d'Ocupació i el Fons Social Europeu.

El Govern alemany i les empreses del país subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació, els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial sota el braç. Els aspirants també disposen d'un curs intensiu d'alemany de 450 hores.

 

D'altra banda, i també per afavorir la inserció laboral de jovent en situació d'atur, l'Ajuntament de Tàrrega ha endegat una nova edició del programa Fem ocupació per a joves. Desenvolupada pel Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal, aquesta iniciativa dissenya una formació específica en relació a la demanda de llocs de treball a la zona de Tàrrega. Hi poden participar joves d'entre 18 i 29 anys amb titulació d'ESO, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mig. Els inscrits gaudeixen d'un contracte de treball junt amb formació relacionada amb la seva plaça laboral.Comentaris

envia el comentari