Catalunya Diari

Entra en vigor la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones

El DOGC publica la resolució, que exclou les activitats religioses, docents, extraescolars i culturals

Persones amb mascareta passejant pel Carrer Major de Lleida
Aquest canvi afectarà els comerços i serveis de set municipis | Ara.cat

La prohibició de fer reunions socials de més sis persones ha entrat en vigor aquest dissabte després que s'hagi publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, les docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària, les culturals i els transports. Les biblioteques, museus i monuments queden oberts complint amb el seu pla sectorial i les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. Aquesta limitació, que ha rebut l'autorització judicial corresponent, tampoc s'aplica al dret a la manifestació. La resolució estableix una durada inicial de 15 dies.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
La resolució, signada pels consellers de Salut i Interior, argumenta que l'augment de l'activitat laboral i professional i la represa de l'activitat dels centres educatius i les universitats «obliga a reforçar les mesures necessàries amb l'objecte de trencar les cadenes de transmissió comunitària, evitar els contagis i impedir l'expansió de la infecció». En aquest sentit, apunta que més del 60% dels brots declarats i actualment actius a Catalunya tenen el seu origen en les trobades de persones d'àmbit familiar i de caràcter social, externes a la bombolla de convivència, que representen «més del 50% dels casos declarats».
 
 
Per això, el Govern defensa que cal reforçar les mesures i restringeix encara més les trobades socials, que ja estaven limitades a 10 persones des de finals d'agost.

Comentaris

envia el comentari