Catalunya Diari

El projecte Boscos de Muntanya busca 500 voluntaris per cuidar els boscos catalans

El p√ļblic jove s‚Äôincorpora a l‚Äôentitat, que ja suma 12 anys dedicada a la recuperaci√≥ forestal
Imatge d'una edició anterior del projecte | LleidaDiari.cat

Dues terceres parts del territori català estan recobertes de boscos: feia mil anys que Catalunya no tenia tanta superfície forestal. La preservació d'aquest ecosistema és imprescindible per al desenvolupament de la societat, sense oblidar la diversitat de fauna i flora i l'equilibri entre activitat econòmica i lleure.

 

Per aquest motiu, des de fa dotze anys, el Projecte Boscos de Muntanya treballa per conscienciar la poblaci√≥ sobre la import√†ncia de cuidar els boscos i per implicar la societat civil en l'acci√≥ directa a la muntanya. ¬ęVivim envoltats de boscos, s√≥n el nostre ecosistema i els hem de cuidar. Nosaltres els necessitem a ells, no ells a nosaltres¬Ľ, afirma el fundador i director de l'entitat, Andreu Gonz√°lez.

 

Col¬∑laborant amb tots els actors del territori (t√®cnics, propietaris, experts, institucions i ramaders), el Projecte Boscos de Muntanya organitza estades a bosc d'una setmana per a adults de totes les edats i perfils. ¬ęVolem transmetre a la societat que cal actuar urgentment per conservar els nostres boscos i paisatges¬Ľ, explica Gonz√°lez, que t√© una llarga experi√®ncia internacional en la cura del patrimoni natural.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!
Imatge d'una voluntària | LleidaDiari.cat

 

 

Un estiu als Pirineus

Les tres l√≠nies principals d'actuaci√≥ de l'entitat s√≥n el manteniment del paisatge, clau per a la prevenci√≥ d'incendis forestals; tasques de bioenginyeria sostenible i de km 0 per fomentar l'√ļs de fusta local; i la tala d'arbres per millorar els boscos i l'h√†bitat d'esp√®cies en perill d'extinci√≥ com el gall fer. En total seran quinze estades que tindran lloc entre juliol i setembre al Mass√≠s de l'Orri i Ginestarre (ambd√≥s al Pallars Sobir√†) i Espinavell (Ripoll√®s), i no es requereixen coneixements previs, nom√©s entusiasme i esperit de cooperaci√≥.

 

El Projecte Boscos de Muntanya busca arribar al mig miler de voluntaris per continuar desenvolupant el pla d'actuació forestal. El 2019 l'entitat fa un pas endavant i obre una nova línia de treball destinada a estudiants. Amb la col·laboració d'educadors i experts en la natura, el programa Projecte Boscos de Muntanya per a Joves ofereix estades formatives a bosc per despertar i reforçar entre les noves generacions el valor de la conservació i el respecte pels boscos.

Un voluntari treballant al bosc | LleidaDiari.cat

 

 

Hi participen més de 100 joves d'instituts de secundària dels Pirineus catalans

Hi participen m√©s de 100 joves d'instituts de secund√†ria dels Pirineus catalans i de cicles formatius de grau mitj√†, alumnes d'escoles forestals i tamb√© esplais, escoltes i associacions de lleure, entre d'altres. En total, s√≥n quatre estades entre abril i juliol a les Valls d'√Äneu i al Mass√≠s de l'Orri (Pallars Sobir√†). M√©s d'una d√®cada de comprom√≠s mediambiental Establert des del 2007 a Catalunya a partir de l'experi√®ncia de Bergwaldprojekt en diversos pa√Įsos europeus, el Projecte Boscos de Muntanya √©s un referent de la implicaci√≥ de la ciutadania en la preservaci√≥ del territori.

 

Amb el suport de 500 socis, al llarg de dotze anys d'experi√®ncia ja ha reunit m√©s de 1.900 participants, que acumulen m√©s de 78.000 hores de feina al bosc i 110.000 m¬≤ de terreny recuperat. Amb un creixement constant i un esperit incansable, el Projecte Boscos de Muntanya suposa actualment el 23% del total d'hores de voluntariat ambiental catal√†. Tots els interessants ja poden formalitzar les seves inscripcions a www.projecteboscos.cat/inscripcions.

Una altra de les voluntàries del projecte | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari