Catalunya Diari

El projecte Ponent Actiu impulsa el patrimoni natural i cultural de la Vall de Corb

Es porten a terme accions de conservació i promoció per consolidar aquesta zona com a destí turístic sostenible

L'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb ha celebrat una reunió al castell de Ciutadilla (Urgell), a la qual han assistit els representants dels ajuntaments i consells comarcals vinculats a aquesta vall, i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Durant la trobada, s'han presentat les actuacions fetes i previstes vinculades al Projecte FEDER Ponent Actiu en els municipis de la Vall del Corb, que tenen com a objectiu valorar el patrimoni natural i cultural, mitjançant actuacions específiques de conservació i promoció impulsades per les administracions locals que contribueixin a la consolidació del territori com a destí turístic sostenible.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest sentit, les actuacions de conservació, restauració, adequació i promoció del patrimoni cultural fetes fins ara s'han centrat en la senyalització de punts d'interès del recorregut i en la instal·lació de plafons d'informació turística de l'espai als municipis.

Pla obert de la reunió de l'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb, amb representants d'institucions lleidatanes
El projecte Ponent Actiu impulsa el patrimoni natural i cultural de la Vall de Corb | LleidaDiari.cat

Accions per restaurar i museïtzar les Esteles de Preixana, entre altres

Així mateix, també s'han dut a terme accions per restaurar i museïtzar les Esteles de Preixana, al Centre d'interpretació de l'observació d'ocells i l'alberg municipal de Vallbona de les Monges i a la bassa del Dolç de Belianes.

La resta d'actuacions que estan en execució són el molí vell i sobreeixidor de la bassa de Bellpuig, la recuperació del molí del Valls de Ciutadilla i les peixeres de les poblacions de Maldà, Sant Martí de Maldà i Nalec.

En aquesta trobada, també s'ha presentat 'Territori de vincles', un nou projecte de dinamització, visualització i acció contra el despoblament impulsat per l'Associació, en col·laboració amb la Diputació de Lleida i amb el suport tècnic de les cooperatives l'Aresta i la Boqueria.

Productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals

L'Associació per al desenvolupament integral de la Vall del Corb reuneix productors, elaboradors, artesans, restauradors, botigues i allotjaments rurals, així com entitats per a la preservació del medi ambient i particulars. El seu objectiu és la dinamització econòmica d'aquesta vall, la revitalització dels seus municipis i la preservació del seu patrimoni i paisatge.


Comentaris

envia el comentari