Prop de 3.000 clients d'Endesa es queden sense llum a l'Alt Urgell a causa de la neu

90 operaris de la companyia Endesa estan treballant sobre el terreny per mirar de solucionar les avaries que s'acumulen des de les sis del matí en alguns punts
Pla general dels dos camions que han portat els generadors d'elecricitat a Coll de Nargó
Pla general dels dos camions que han portat els generadors d'elecricitat a Coll de Nargó | LleidaDiari.cat

Uns 3.000 clients estan sense llum en diverses poblacions de la Cerdanya i l'Alt Urgell a causa de la neu. Segons informacions de la companyia Endesa les avaries han tingut lloc a partir de les sis del matí, sobretot amb línies malmeses per la caiguda d'arbres que acumulaven neu.

 

Una norantena d'operaris estan treballant sobre el terreny per mirar de resoldre les incidències però les previsions apunten al fet que no serà fins al llarg del dia de demà que es podrà restablir la normalitat.

 

A molts dels punts afectats encara no s'hi ha pogut arribar perquè els accessos per arribar a les avaries estan tallats per la neu, és el cas del municipi de la Cava, a l'Alt Urgell. A altres poblacions, com Coll de Nargó o Organyà s'estan distribuint grups electrògens per suplir la falta d'electricitat.

  

 

 

Un veí de la Cava conformat també per Ansovell i Foradat, on hi viu una vintena de persones, Miquel Dalmau, ha explicat que ell s'ha adonat del tall de llum perquè se li ha apagat l'aparell que fa servir per poder respirar a la nit. En aquest sentit, Dalmau s'ha mostrat preocupat perquè si no arriba el grup electrogen haurà de passar la nit sense aquest dispositiu. Així mateix ha explicat que al poble s'han quedat atrapades diverses persones que estaven passant el cap de setmana i ja aquest diumenge no van poder marxar per la nevada.

 

Mentrestant, a Organyà l'apagada ha arribat a les sis de la matinada, segons ha dit el seu alcalde, Celestí Vilà, que ha lamentat que els talls en el subministrament «desgraciadament passen molt sovint quan plou i que perjudiquen els comerços». En aquest sentit, ha explicat que bona part del municipi està conformada per persones de la tercera edat que, arran de l'avaria, s'han quedat sense calefacció ni telèfon.

La farmàcia de Coll de Nargó, un dels establiments que s'ha quedat sense llum de matinada per la nevada
La farmàcia de Coll de Nargó, un dels establiments que s'ha quedat sense llum de matinada per la nevada | LleidaDiari.cat

 

 

La solució que la companyia Endesa els ha donat de forma provisional ha estat la instal·lació de generadors, que al municipi de Coll de Nargó han arribat poc després de les quatre de la tarda en dos camions. L'afectació en aquest terme va començar diumenge, quan el servei s'anava interrompent, segons ha explicat un veí, Antonio Capdevila. Mentrestant, de matinada s'ha produït un tall que s'ha allargat durant, almenys, més de dotze hores. Aquest hauria pogut afectar els medicaments que requereixen refrigeració, tal com ha dit el farmacèutic Climent Pujol.

Un negoci tancat a la travessera principal d'Organyà, localitat que s'ha quedat sense llum arran de la nevada
Un negoci tancat a la travessera principal d'Organyà, localitat que s'ha quedat sense llum arran de la nevada | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari