Catalunya Diari

Prop d'un centenar de ramaders del Pallars es manifesten contra la fauna salvatge i reclamen la captura de l'ós Goiat

Han exigit la dimissió del director general de Medi Ambient i del director del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Imatge de la manifestació
Imatge de la manifestació | LleidaDiari.cat

Un centenar de ramaders del Pallars Sobirà s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Sort contra la fauna salvatge i concretament contra l'ós bru. Els manifestants han reclamat el mateix control de sanejament que fan als ramats que els faci l'administració a la fauna salvatge, molts cops portadors d'aquesta malaltia. Actualment, al Pirineu hi ha prop d'una desena d'explotacions immobilitzades per haver donat positiu en tuberculosi.

Els ramaders avisen que aquesta qüestió es pot convertir en un problema de salut pública. Pel que fa al cas concret de l'ós Goiat demanen als polítics comarcals que exigeixin la captura i repatriació d'aquest animal que fa encara no una setmana va matar una egua a Son del Pi.

Els ramaders han denunciat també retard en el pagament de les indemnitzacions i han dit que pot comportar el tancament d'algunes explotacions. Per tot, han reclamat la dimissió del director general de Medi Ambient i del director del Parc Natural de l'Alt Pirineu i han volgut deixar clar que ramaderia i depredadors no poden conviure.

  

Més imatges de la manifestació dels ramaders del Pallars
Més imatges de la manifestació dels ramaders del Pallars | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari