Catalunya Diari

Protecció Civil emet un avís de risc per calor de cara dimecres i dijous

L'onada afectarà sobretot les comarques de Ponent i la Catalunya Central

Protecció Civil ha emès un avís de risc per calor d'altes temperatures de cara al dimecres i dijous d'aquesta setmana. La previsió és que l'episodi meteorològic es noti sobretot dimecres a les comarques de la demarcació de Lleida i dijous també a la Catalunya Central.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, tot indica que l'onada de calor continuarà en dies posteriors. Davant d'això, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

Dona bebent aigua
Protecció Civil emet un avís de risc per calor de cara dimecres i dijous | ConSalud.es

Recomanacions davant altes temperatures

Es recomana a la població de Lleida i en especial a la més vulnerable a aquest risc: persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques/psíquiques, indigents, així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor que segueixin les indicacions pertinents com mantenir fresca la casa amb les persianes baixades en hores de sol, les finestres obertes durant la nit, encendre ventiladors, aires condicionats, anar a llocs amb aire...
 

En cas de ser a l'exterior de casa, es recomana sempre buscar l'ombra al carrer, evitar sortir al migdia que és quan fa més calor, portar una gorra o barret per protegir-se del sol i utilitzar roba lleugera i no ajustada, també es recomana mullar-se la cara i la roba per refrescar-se, vigilar els trajectes de cotxe a les hores de més sol i limitar l'activitat física intensa.
 

Finalment també es recomana beure molta aigua, si és fresca millor, i sucs de fruita, refrescar-se sovint, i no prendre ni begudes alcohòliques i intentar evitar els menjars calents.


Comentaris

envia el comentari