Catalunya Diari

Nova tongada de proves PCR massives en una localitat lleidatana aquesta setmana

Entre 500 i 600 testos a grups familiars sencers, però també proves serològiques a menors de 18 anys

Un sanitari amb un tub amb mostres per a una PCR
Un sanitari amb un tub amb mostres per a una PCR. | Laia Solanellas

El Departament de Salut farà aquesta setmana testos massius de PCR per detectar possibles asimptomàtics amb covid-19 al municipi d'Alcarràs, a la comarca del Segrià. Segons ha avançat l'alcalde de la població, Manel Ezquerra, a Catalunya Ràdio Lleida i posteriorment ha confirmat a l'ACN, seran entre 500 i 600 proves a grups familiars sencers independentment de l'edat. En aquest sentit, s'incidirà especialment a les famílies amb positius a la vora i la previsió és que dimarts es munti una carpa per fer les proves i dimecres comencin els testos massius. Com a novetat, es faran proves serològiques a menors de 18 anys per saber si han passat la malaltia abans de l'inici del curs escolar.
 
 
 
 
Ezquerra ha explicat que amb aquesta bateria de testos PCR es pretén veure com ha quedat afectada la població d'Alcarràs després dels brots que hi ha hagut al juliol. La setmana passada es van detectar 30 casos asimptomàtics en una central fruitera però l'alcalde ha assegurat que actualment el volum de nous casos és molt menor. Segons Ezquerra, Alcarràs és un dels municipis de Catalunya on s'han fet més testos i en aquest sentit ha valorat positivament aquest nou cribratge massiu a tota la població per «tenir una fotografia real» de la situació actual.
 
 
Igualment, també ha posat en valor el test serològic que es vol fer als menors de 18 anys per poder determinar en quin grau d'immunitat es troba aquesta franja de població a pocs dies de començar el nou curs escolar.
 
 
Segons l'alcalde, els testos es faran dimecres i podrien allargar-se dos dies en funció del ritme d'afluència de veïns a la carpa que es muntarà al darrere del CAP de la població. Abans d'Alcarràs, el CatSalut també ha fet testos massius a Balaguer i Albesa, a la comarca de la Noguera, que van tenir lloc la setmana passada; al municipi de Torregrossa, a la comarca del Pla d'Urgell; i al municipi de Sunyer, a la comarca del Segrià, a principis d'agost. Així mateix, també se n'han anat fent a diferents empreses i centrals fruiteres.

Comentaris

envia el comentari