Catalunya Diari

Puigverd de Lleida retorna a l’època medieval amb la 12a edició de la Festa de Sant Jordi i el Drac

Els dies 29 i 30 d’abril recrearà la llegenda de Sant Jordi pels carrers del municipi
Recreació de la llegenda 'Sant Jordi i el Drac'. | Sant Jordi i el Drac

Puigverd de Lleida retornarà aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 d'abril, a l’època medieval amb la 12a edició de la Festa de Sant Jordi i el Drac, dos jornades en les que es representarà la llegenda de Sant Jordi pels carrers del municipi. «Aquesta és una festa oberta a tots els públics que representa la nostra catalanitat, Sant Jordi, el drac i el llibre», ha explicat l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, durant l'acte de presentació.

L’any 2006 va sorgir la iniciativa de fer un espectacle on s’expliqués la llegenda de cavaller de Sant Jordi, adaptada a la història d’aquest municipi del Segrià. Aquest espectacle ha anat evolucionant en els darrers anys fins a convertir-se en una festa medieval de dos dies on tots els veïns i veïnes del poble conjuntament amb la resta d’associacions i entitats hi participen decorant els carrers i cases amb una estètica medieval. A més, segons ha comentat el president de l’Associació Sant Jordi i el Drac, Josep Rebull, els visitants i participants en la celebració també podran veure l'exhibició d’oficis antics i mestres artesans, exhibició d’aus rapinyaires, competicions de tir amb arc, un mercat de productes artesans i diversos espectacles per a tots els públics com conta-contes, cucanyes i cercaviles. També s’han previst unes rutes guiades pel centre del poble i el jovent prepara una taverna medieval. 

 

Enguany destaca l’increment dels inscrits en el tercer Campionat de Tir amb Arc, sent ja 67 els tiradors. També cal mencionar la recuperació de part del tram del mercat medieval establint dues noves zones. Per una banda, una zona de mercat de gastronomia amb la venda de productes artesans i degustacions i, l’altra, un mercat de productes esotèrics. A més a més, cal sumar participació d’un pastor d’oques que treu del corral les seves 70 oques i recorren un trajecte del mercat.

Com cada any, es representaran tres funcions de teatre amateur que adapten la llegenda de Sant Jordi i, en aquesta dotzena edició, hi participaran fins a 250 actors. En primer lloc, el dia 29 d’abril a les 19.15 hores, es representa la Invocació del Drac, preludi de la llegenda. Després, a les 21.30 hores, un espectacle a l’aire lliure descobrirà el desenllaç de la llegenda entre foc i música, la Representació de la llegenda de Sant Jordi i el Drac. Finalment, el diumenge a les 12.00 hores, se celebra la recreació d’una Cerimònia Reial amb l’exhibició dels estàndards i banderoles, danses i la presència de la Reialesa. L'organització espera uns 5.000 visitants.

 

 Comentaris

envia el comentari