Catalunya Diari

Tot a punt per la celebració virtual del III Fòrum Verge Extra

Se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de març en format virtual, adaptant-se a la situació actual

Oli d'oliva
Tot a punt per la celebració virtual del III Fòrum Verge Extra | Viquipèdia

El III Fòrum Verge Extra és una iniciativa dirigida i oberta a persones, empreses i entitats interessades en el sector de l'oleïcultura. El Fòrum combinarà xerrades tècniques amb la presentació de casos d'èxit i experiències reals dins el sector.

Durant la primera jornada del Fòrum, Joan Gòdia, subdirector general d'Indústries i Qualitat Agroalimentàries i Agustí Romero, Investigador del programa de Fructicultura, especialista en olivicultura de l'IRTA, presentaran el projecte POCTEFA TRANSGROWHT, que té per objectiu afavorir la competitivitat de les pimes agroalimentàries del sector de l'oli d'oliva a Catalunya.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per altra banda, des del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida es posarà èmfasi en la transformació econòmica del territori i les oportunitats dels fons europeus per les empreses oleícoles. Dijous 25 de març, el cap dels Serveis Territorials de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Jaume Dalmau, exposarà els detalls de la nova llei de turisme de Catalunya. A banda, es donaran a conèixer experiències internacionals d'allotjaments singulars i el cas d'èxit de 'Barraca entre vinyes' de l'Arborçar.

Redisseny sostenible de les finques

La permacultura i el redisseny sostenible de les finques protagonitzaran la sessió de la tarda al Fòrum amb les intervencions d'Antonio Scotti, divulgador en Permacultura, membre de Cambium i associat a Permacultura íbera i Francesc Font gerent d'Agroassessor SCP. Finalment, divendres 26 de març, podrem conèixer de prop experiències al voltant de l'oleocultura a la Toscana, les 'Rutas del Olivo' de Jaén i el projecte Salar d'Arbúcies i com crear sinergies amb el territori. El III Fòrum Verge Extra es clourà amb una taula rodona sobre experiències femenines a l'oleïcultura.

La taula comptarà amb la participació d'Emma Rovira, responsable de l'empresa Molí dels Torms – Olicatessen; la mestra d'almàssera de la Cooperativa l'Olivera, Anna Muriel; Montse Freixa, sommelier i xef d'OOVE i promotora d'EVOOEASY i Consoli Molero, empresària, promotora de l'OOVE Alma de Mujer, COLIVAL. La taula rodona 'L'oli també és cosa de dones' estarà moderada pel coordinador de SOM Garrigues, Francesc Florensa.

Entre totes les xerrades previstes, participaran al Fòrum un total de 21 ponents que busquen oferir eines al sector i mantenir l'esperit obert i participatiu que ha caracteritzat el Fòrum des dels seus inicis. El programa detallat es pot consultar al web: www.forumvergeextra.cat i les inscripcions estan obertes a través del següent enllaç al web de RuralCat: https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/transferencia/preinscripcio-jornada-tecnica


Comentaris

envia el comentari